Ринок «Урожай» чи гіпермаркет: яка ціна чуток на цьому етапі?

Ринок «Урожай» чи гіпермаркет: яка ціна чуток на цьому етапі?

На ринку «Урожай» обговорюють чутки про перенесення торгівлі на іншу локацію та будівництво на місці базару гіпермаркету. Новина неоднозначна. Як завжди, прихильники є в кожного розвитку подій.
Частина громади схвально сприймає можливість побудови в Новограді профільного гіпермаркету чи торговельно-розважального центру широкого профілю. Адже це, крім ще одного потужного об’єкту торгівлі і сфери послуг, дозволить розширити варіанти проведення дозвілля.
З іншого боку — тисячі новоградців і жителів прилеглих сіл роками звикли скуповуватися саме на ринку «Урожай», де, серед іншого, можна придбати продукцію домашнього виробництва, одяг, промислові товари за нижчими цінами.
Не варто забувати й про торгівців, для яких ринок — це постійне місце роботи. Можна лише уявити, який зчиниться гвалт, якщо «Урожай» почнуть перепрофільовувати.
Ринок «Урожай» знаходиться в приватній власності, і земельна ділянка, яку він займає, перебуває в постійному користуванні. Як зазначили «Звягелю» в міській раді, ще в 1990-ті в неї з’явився власник.
І власник має право розпоряджатися своїм майном на власний розсуд. Проте лише за умови погодження зміни цільового призначення (нового будівництва) з органами місцевого самоврядування.
Як стверджують у міській раді, на сьогодні жодних подібних заяв стосовно ринку «Урожай» не надходило. Тобто, на цьому етапі розмови про гіпермаркет — лише чутки.
Свої умови також диктує пандемія коронавірусу. Унаслідок обмежень і заборон ринки дають дедалі менше прибутку, більше того — стають збитковими. А жоден власник не погодиться тривалий час терпіти збитки і нічого не змінювати.
У групі «Звягель» (тижневик) у Фейсбуці ми провели опитування: «Що хочуть бачити тут містяни?» Упродовж трьох діб триває жваве обговорення. Звісно ж, є різні думки й міркування. Станом на тепер у голосуванні: за гіпермаркет — 626 голосів, за ринок — 374, за «інше» — 25.
Олег БРЮХАНОВ