Електрифікація колії між Житомиром і Новоградом очікується не раніше 2022 року

Електрифікація колії між Житомиром і Новоградом очікується не раніше 2022 року

\"ЕлектрифікаціяПро це повідомляє Ukraine rail monitoring. Завершення електрифікації залізниці між Житомиром та Новоградом-Волинським очікується у 2022 році, адже до кінця цього року Укрзалізниця не встигає. Про це заявив заступник міністра фінансів Олександр Кава, який звинуватив окремих посадовців УЗ у саботажі.
«Через саботаж окремих співробітників державна компанія не встигне цього року реалізувати проєкт електрифікації ділянки «Житомир — Новоград-Волинський», кошти на який було закладено до держбюджету-2021. Водночас встигнемо завершити два інші проєкти електрифікації, фінанси на які були заплановані в держбюджеті на поточний рік», — цитує заступника міністра фінансів Ukraine rail monitoring.
Зокрема, йдеться про проєкт електрифікації напрямку «Київ — Васильків», який мають завершити на початку зими, та запуск швидкісних поїздів «Київ — Черкаси», який обіцяють на 25 грудня.
\"Електрифікація
Зазначимо, на реалізацію проєкту електрифікації колії «Житомир — Новоград-Волинський» було закладено 400 мільйонів гривень. Вона має дозволити перенаправити через Житомир 10 щоденних поїздів далекого сполучення і тим самим забезпечити щоденне сполучення з 19 обласними центрами країни.
Раніше голова Житомирської ОДА Віталій Бунечко заявляв, що електрифікація ділянки залізниці від Житомира до Новограда-Волинського триватиме як мінімум 2 роки, а загальна вартість проєкту складе 1,5 млрд гривень.
Підготував Олег БРЮХАНОВ