Міський голова закликав вакцинуватися

Міський голова закликав вакцинуватися

«Прошу мене почути і дослухатися», — звернувся до містян у відеозверненні Микола Боровець. — Єдиний спосіб, який дозволить нам справитися з викликами пандемії, — це щеплення». Необхідність такого звернення до громади викликало збільшення кількості захворілих — 55 за добу. Цей показник 26 жовтня побив усі попередні. «Нам потрібно в цій ситуації більше мобілізуватися. Моє звернення — не порожні слова», — зауважив Боровець.
Роботу Центру вакцинації в Палаці культури продовжили до 21 години — у будні, вихідні та святкові. Для тих, хто не в змозі самотужки дістатися на щеплення, створили мобільну бригаду для викликів додому.
Як розповів Микола Петрович, ситуація з коронавірусом у місті набуває складнішого характеру, адже кількість хворих збільшується. Станом на 26 жовтня, згідно з оприлюдненими мером даними, 115 пацієнтів лікуються в лікарні, 785 — через сімейних лікарів амбулаторно.
Новоград-Волинський і Житомирська область у цілому у день звернення знаходилися на порозі входження в «червону» зону, а вже наступного дня державна комісія з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій оголосила про карантин з 30 жовтня.
Окрім серйозних обмежень у життєдіяльності громад, відтепер нагальними вимогами стануть сертифікати про щеплення або негативні тести на ковід.
Микола Петрович подякував мобільним бригадам, які вакцинували колективи на підприємствах. Закликав не чекати черг на щеплення і нагадав адреси пунктів вакцинації:

  • Центр масової вакцинації в Палаці культури — з 9:00 до 21:00 у будні, вихідні та святкові дні;

  • На базі АЗПСМ №1 — з 8:00 до 16:00 у робочі дні по вул.Леваневського 24;

  • АЗПСМ №3 — з 8:00 до 16:00 у робочі дні по вул.Житомирська, 27;

  • АЗПСМ №6 — з 8:00 до 16:00 у робочі дні по вул.Н.Оржевської, 13 (IV поверх поліклінічного корпусу, каб. 407-408 );

  • АЗПСМ №9 — з 8:00 до 16:00 у робочі дні в с.Пилиповичах, вул.Довженка, 32.


— Наше місто має найбільший відсоток щеплених громадян, — подякував очільник громади за свідоме ставлення. — 18 тисяч отримали дві дози вакцини, ще 15 тис. — першу. Загалом майже 33 тис. мешканців із 47 тис. є вакцинованими — 71%. Я дякую за відповідальне ставлення. Але за оцінками медиків, серед важких захворілих у лікарні — дуже низький відсоток щеплених. Значна частина — на кисневій підтримці.
Юлія КЛИМЧУК