Не викидайте, а збирайте!

Не викидайте, а збирайте!

\"НеЧИЖІВСЬКА ШКОЛА ДОЛУЧИЛАСЯ ДО ЗБОРУ КРИШЕЧОК ДЛЯ ВИГОТОВЛЕННЯ ПРОТЕЗІВ
В українців у найскладніший момент завжди проявляється єдність. Єдність по-сусідськи, по-дружньому, по-сімейному, але найголовніше — це єдність усієї країни заради спільної мети. Наразі — це перемога у війні. Вже чимало для цього зроблено, але і зупинятися рано.
Декілька місяців тому в Україні стартувала благодійна акція «Збирай кришки на протези для воїнів». У жовтні до цієї акції долучилася і Чижівська школа. Акція тут відбувається під гаслом: «З кожного — по пластиковій кришечці».
Щоранку учні, їх батьки та вчителі приносять до школи кришечки від пластикових пляшок. Вчителі пояснили важливість цієї справи, і діти, навіть наймолодші, розуміють і долучаються. Приємно вражає, коли маленькі дітлахи знаходять кришечки на вулиці і приносять їх, хоч вони і брудні... Вражає, що у голові такої маленької людини — постійно думки про велику справу.
За цей короткий час було зібрано 3000 кришечок, із них найбільше зібрав 2 клас — 1500. Найактивнішим у класі був Олександр Юр’єв. Про свій маленький вклад розповідає: «Про акцію нам розповіла вчителька. Вся моя родина і мій 5-річний братик одразу і з завзятістю доєдналися до цієї доброї справи. Я люблю Україну і хочу, щоб мужні воїни, які за неї постраждали, повернулися до повноцінного життя. Я — ще малий, але добре розумію, що таке мир. Моя Батьківщина повинна бути незалежною, сильною та квітучою». Заради такої мети, обіцяють школярі, вони і надалі продовжуватимуть збір кришечок і долучатимуться до інших акцій, які хоча б трохи змінять на краще долю України.
Організатор акції, заступник директора з виховної роботи А.В.Левчук, розповіла: «Приєднуючись до цієї акції, школярі від початкової до старшої ланки намагаються долучитися до спільної мети — допомогти воїнам, постраждалим в АТО. Збір кришечок — це лише маленька частинка, яку ми спільно вносимо до великої справи. Акція продовжується і надалі, і ми щиро віримо у світле майбутнє України».
Коли бачиш, як маленькі діти відгукуються на заклики про допомогу і беруться за різну роботу — чи то збір кришечок, чи виготовлення маскхалатів, чи збір продуктів та речей, то розумієш, що настане час, і ми обов’язково дочекаємося омріяного майбутнього.
Людмила ПЕТРУК