«Дитсадки — не «убиті», в нормальному стані», — міський голова познайомився з дітьми виборців

«Дитсадки — не «убиті», в нормальному стані», — міський голова познайомився з дітьми виборців

Попередньо запланований на 17 листопада об’їзд дитячих садочків міським головою Віктором Весельським був перенесений на тиждень пізніше. Тож, у керівництва й вихователів ДНЗ з’явився додатковий час, аби ретельніше підготуватися до інспекції — подвір’я і приміщення дитсадків вражали чистотою і охайністю. Навіть останні осінні листочки із газонів були дбайливо прибрані. Тож у Віктора Леонідовича були всі підстави зробити висновок: «Дитсадки — не «убиті», в нормальному стані».
Ще балотуючись на посаду міського голови, Віктор Весельський неодноразово заявляв, що в разі його обрання, функціонування дитсадків опиниться під його пильною увагою, оскільки подальше здоров’я людини закладається значною мірою в дитячому віці.
У цьому напрямку Віктор Весельський пообіцяв нововведення: провести загальний аналіз захворюваності серед вихованців дитсадків, а тоді запросити до Новограда провідних столичних фахівців, які оглянуть дітей із серйозними захворюваннями і «розпишуть кожному напрямок лікування».
Звісно, попри загальний добрий стан міських ДНЗ, ледве не в кожному навчальному закладі присутня проблема, яку несила розв’язати колективу власними силами, оскільки для цього потрібні бюджетні кошти, яких не вистачає.
Віктор Весельський розпорядився, за підсумками огляду, зібрати освітянську комісію, яка узагальнить почуті проблеми і побажання керівництва дитсадків, і максимально врахувати їх при формуванні міського бюджету на 2016 рік.
Подібні інспекції невдовзі очікують на міські школи, вищі навчальні заклади, інші об’єкти комунальної власності. Крім цього, Віктор Леонідович оголосив, що започатковані щоп’ятничні прийоми громадян відбуватимуться не тільки у приміщенні міськвиконкому. Планується почергово, разом із заступниками міського голови, начальниками відділів і управлінь міськвиконкому, головами постійних депутатських комісій, виїжджати в окремі мікрорайони, де безпосередньо, спілкуючись із громадою, вивчати наявні проблеми та шукати шляхи їх вирішення.
Олег БРЮХАНОВ
Фото Сергія ЩУРУКА