Чи реально витребувати додатковий рейс на збитковому маршруті?

Чи реально витребувати додатковий рейс на збитковому маршруті?

\"ЧиДнями до редакції «Звягеля» надійшов електронний лист, в якому жителька південно-західної частини міста порушує проблему міських пасажирських перевезень на маршруті №2:
«Віднедавна — проживаю в кінці вул.Лянгуса, до якої найближчий автобусний маршрут — це маршрут №2 «Автовокзал — м’ясокомбінат». Маю питання щодо графіку руху на цьому маршруті зранку. Невже весь мікрорайон влаштовує відправлення о 7:25, а наступний рейс — аж о 9:10 з автовокзалу?! Дітки ходять до четвертої школи, в якій навчання розпочинається о 8:30. Та й багатьом на роботу — на 8:30-9:00. Тим більше, що нині учні 1-11 класів мають право на проїзний квиток вартістю 80 гривень на місяць. Враховуючи інтереси жителів мого мікрорайону, школярів, які мають скористатися своїм правом на пільговий проїзд, маю прохання до перевізника: зробити ще один рейс із відправкою о 8:10 з автовокзалу. А також врахувати та переглянути рейси у післяобідню пору, коли дітки повертаються зі школи додому.
Ольга ДЕМЧУК, голова піклувальної ради школи №4»

Щодо проблем, викладених у листі, ми поспілкувалися з керівництвом автотранспортного підприємства, яке обслуговує маршрут №2. Як пояснив перевізник, на маршруті працює один автобус, який на виконання повного рейсу витрачає 1 годину 10 хвилин. Тобто, виїжджаючи о 7:25 із автовокзалу, він, залежно від дорожньої обстановки, повертається туди ж десь о 8:35-8:45. Тож, о 8:10 із автовокзалу автобус за таких умов відправлятися не може.
«Випускати на маршрут дві одиниці автотранспорту — це додаткові збитки, на які ми не можемо піти, оскільки цей маршрут — і так неприбутковий. Попри це, те, що прописано в договорі з міською радою, ми виконуємо. Для того, щоб відбулися зміни у графіку, потрібно, щоб це питання розглянули на засіданні комісії міської ради — вивчили доцільність і можливість зміни графіку. Пригадую, раніше ми проводили деякі зміни, але виявилося, що значна частина пасажирів — проти», — відповів один із керівників автотранспортного підприємства.
Перший заступник міського голови Сергій Колотов, до якого газета «Звягель» звернулася із проханням роз’яснити цю ситуацію з точки зору міської влади, порадив авторам електронного листа звернутися із цією проблемою у відділ економіки міської ради або у загальний відділ. Звернення буде зареєстроване, і тоді питання вивчатимуть фахівці, котрі відповідають за організацію пасажирських перевезень по місту. Якщо дійсно інтереси більшості пасажирів вимагають внесення змін до графіку руху на маршруті №2, то це питання буде винесено на розгляд виконавчого комітету міської ради.
Підготував Олег БРЮХАНОВ