МІСЬКІ ЗМАГАННЯ ШКОЛЯРІВ З БАСКЕТБОЛУ

Досить представницькими виявилися спартакіадні міські змагання серед школярів з баскетболу. Так, в юнацькому розряді заявилося дев’ять збірних, що розпочали змагання у двох підгрупах за коловою системою. В групі «А» без поразок провели всі ігри минулорічні переможці — баскетболісти ЗОШ №6, в групі «В» також переможну серію продемонстрували колегіанти. Тож саме ці збірні зустрілися у грі за найвище місце. Цікава атакуюча гра, що її продемонстрували обидва колективи, сподобалась уболівальникам, які заповнили того дня спортзал міської ДЮСШ. Однак влучнішими того матчу виявилися представники ЗОШ №6, котрі і перемогли. У грі за третє місце змагались спортсмени ЗОШ №2 та №4. Протягом першої половини гри рахунок був приблизно рівним. На дальні кидки юнаків ЗОШ №4 суперники відповідали блискавичними проходами під щит суперника, таким чином зрівнюючи рахунок. Однак друга половина краще вдалася юнакам ЗОШ №2, що, перемігши, посіли третю сходинку п’єдесталу.
Далі розташувалися баскетбольні дружини ЗОШ №9, ЗНВО, ЗОШ №3, школи-інтернату, ЗОШ №7. Також у підгрупах розпочали боротьбу за першість дівчата. У своїй підгрупі багаторазові переможниці спартакіадних стартів, баскетболістки ЗНВО «Гімназія-ДНЗ» без проблем розібрались із суперницями, маючи величезну перевагу в очках у всіх поєдинках.
У іншій підгрупі — три інші набрали однакову кількість очок, тож лише за додатковими показниками, а саме за кращою різницею забитих та пропущених очок, першою фінішувала збірна ЗОШ №9.
Однак ще до початку фінальної гри було зрозуміло, що гімназистки налаштовані лише на перемогу. Тож, незважаючи на відчайдушний опір суперниць, вихованки спортивного клубу гімназії доказали свою перевагу, здобувши в черговий раз звання чемпіонок спартакіади. У грі за третє місце юнки колегіуму подолали «відкриття» нинішніх змагань – суперниць зі школи-інтернату. Далі в таблиці фінішували команди ЗОШ №7, 3, 6, 2.
Звання кращих серед дівчат здобули Олександра Зуб, Ірина Зуб, Альона Харченко, Ірина Невмержинська, Маша Щурук, Віта Лопатюк, Юлія Христюк.
За підсумками проведених змагань саме команди, що перемогли, будуть базовими для формування міських баскетбольних команд для участі в обласних спартакіадних поєдинках.
* * *

У баскетбольних стартах районної спатракіади школярів у юнаків, де заявилося шість колективів, переможцями, як і очікувалося, вп’яте поспіль стали юнаки Чижівської ЗОШ, які у вирішальній грі, як і в минулому році, подолали своїх територіальних сусідів з Городницької ЗОШ. Третіми фінішували вихованці Гульської ЗОШ, які перемогли юнаків школи с.Сусли.
Підтримали заспів баскетболістів і баскетболістки з с.Чижівка, котрі без особливої напруги подолали суперниць з с.Киянка у грі за перше-друге місце. Наступними в таблиці фінішували спортсменки сіл Косенів, Городниця.
Володимир БУРКОВСЬКИЙ