СПОРТИВНИЙ СЕЗОН ЗАВЕРШИВ НА МАЖОРНІЙ НОТІ

Такими словами титулований новоград-волинський спортсмен-гирьовик Олександр Дідовець охарактеризував підсумки як чергового турніру, на якому йому вдалося потрапити у призери, так і загалом спортивного сезону 2008 року.
А змагання, про які наразі піде мова, — це восьмий всеукраїнський турнір із гирьового спорту серед чоловіків і жінок, присвячений пам’яті кандидата наук, професора, майстра спорту СРСР Ю.О.Рєзнікова, що відбувся у Львові 28-30 листопада.
Олександр Дідовець, який останніми роками бере участь переважно у ветеранських змаганнях, цього разу вирішив помірятися силами у когорті молодших. Як засвідчили результати, можливо, передчасно ще звягельському богатирю зараховувати себе до ветеранів, адже два призових місця — красномовне підтвердження наявності «пороху в порохівницях».
Спортсмени змагалися як у окремих видах вправ — ривку і поштовху гир вагою 24 кілограми, так і за сумою балів, набраних в обох цих вправах. У поштовху гир Олександр Дідовець показав четвертий результат — 80 підйомів. У ривку — другий, 202 підйоми. За сумою Олександр Миколайович всього 13-ма балами поступився переможцю, спортсмену з Борисполя Євгену Бикову.
Утім, дві відзнаки за другі місця звягельчанин розцінює як безсумнівний успіх. Адже він із самого початку, за його словами, не сподівався на такий результат, враховуючи вік більшості учасників, серед яких, до речі, Олександр Дідовець був найстаршим.
Олег БРЮХАНОВ