Голова фракції Микола УСЕНКО: «Маємо амбітні плани для округів, які голосували за Народну Партію!»

Голова фракції Микола УСЕНКО: «Маємо амбітні плани для округів, які голосували за Народну Партію!»

\"Голова23 грудня заплановано проведення чергової сесії новообраного міського парламенту, на якій має бути прийнято міський бюджет та план соціально-економічного розвитку міста на 2016 рік. Дати оцінку поточній ситуації із завершенням фінансового року та перспективами на новий рік ми попросили колишнього першого заступника міського голови, а нині — голову депутатської фракції Народної Партії в міській раді Миколу УСЕНКА.
— Минув перший місяць роботи нового міського голови та депутатів міської ради. На вашу думку, що змінилося в роботі місцевих органів влади?
— Ще рано робити якісь висновки. Місто живе своїм звичним життям, забезпечуються всі заплановані попередньою владою фінансові показники — в повному обсязі виплачується заробітна плата та всі види субсидій. Жителям надаються необхідні комунальні послуги.
Принагідно хочу подякувати моїм колишнім колегам за завершення робіт у зоні моєї відповідальності: щодо капітального ремонту житлового фонду, закладів освіти, культури, охорони здоров’я, асфальтування доріг на вулицях Штепіна, Богуна, Жовтневій, Шевченка. Незабаром прийматимуть відвідувачів дві сучасні амбулаторії сімейної медицини на вулицях Рокоссовського та Зеленій.
Паралельно з цим продовжуються справедливі нарікання населення на високі тарифи та ціни, проблеми з перевезеннями, якістю доріг та інше. На жаль, для кардинальних змін у цих питаннях, крім бажання, необхідний цілий комплекс довготривалих заходів, пов’язаних, перш за все, зі стабільним державним фінансуванням.
Заради об’єктивності треба відмітити високу працездатність міського голови, публічність влади, намагання особисто вникати як у загальноміські проблеми, так і в проблеми пересічних громадян. Тепер головне — системно виконувати взяті зобов’язання.
— Міським головою започатковані прийоми громадян усіма посадовцями в мікрорайонах міста, чому під час вашої роботи у міській раді такого не було?
— Спочатку ми так само практикували виїзні прийоми, але з часом зрозуміли, що проблеми, з якими йдуть люди в різних мікрорайонах, переважно однакові — дороги, освітлення, підтоплення, аварійні будинки, земельні спори, квартирні питання. Фактично за одне коло містом назбирали стільки питань, що, на жаль, не змогли їх реалізувати і за 5 років. Найгірше — пообіцяти людям і не виконати.
У нинішній ситуації ефективність виїзних прийомів виросла на порядок, оскільки більшість мешканців ідуть до лікаря, який може реально допомогти. Дай, Боже, сил.
А взагалі, в мене особисто не було проблем у спілкуванні з мешканцями. Я щоденно приймав усіх бажаючих, жодного «відфутболювання» не було. Комусь реально допоміг, на жаль, багато чого було поза межами мого впливу.
— Під час минулих виборів ви очолювали список кандидатів у депутати від Народної Партії. Зрозуміло, що результат виборів вас не задовольнив. Проте, чи є у вашої команди надія на реалізацію передвиборної програми?
— Дійсно, ми розраховували на кращий результат, адже об’єктивно, що члени нашої партії і, в першу чергу, Володимир Михайлович Литвин, багато зробили для міста, але така воля виборців, і ми її поважаємо. У нас дійсно була конкретна передвиборна програма, підкріплена реальним бюджетом і можливостями В.М.Литвина. Але новоград-волинці надали перевагу представникам Блоку Петра Порошенка на чолі з місцевим лідером Олегом Ващенком. У них своя програма — «Жити по-новому», завдання громади тепер — контролювати її реалізацію.
Що стосується участі депутатів від Народної Партії у формуванні планів соціально-економічного розвитку міста та бюджету на наступний рік, то ми, звичайно, будемо намагатись активно працювати заради мешканців тих округів, які довірили нам свої голоси.
— Нагадайте, хто з представників вашої партії нині — в раді, і жителі яких вулиць можуть на них розраховувати у своїх зверненнях?
— У міській раді — 6 депутатів від Народної Партії, обраних у таких округах: Гарбовський Олександр Сергійович: вул.Ворошилова, вул.Горького, вул.Західна, вул.Переяславська, вул.Чапаєва, вул.Чехова (з №11), пров.Горького, пров.Переяславський, пров.Чапаєва, пров.Чехова, пров.2-й Горького, пров.2-й Чапаєва, пров.2-й Чехова, пров.3-й Горького, пров.3-й Чапаєва, пров.3-й Чехова; Мельник Сергій Миколайович: вул.Янки Купали, вул.50 років Жовтня (з №104), вул.Аркадія Гайдара, вул.Головка, вул.Гранітна, вул.Залізнична станція «Смолка 185 км», вул.Малишка, вул.Мінська, вул.Насипна, вул.Потапова, вул.Робітнича, пров.Баранівський, пров.Малишка; Мірзабекян Юра Левонович: вул.Бобрової, вул.Глінки, вул.Калініна, вул.Коцюбинського, вул.Лесі Українки (№49А-71); вул.Островського, вул.Панфілова, вул.Толбухіна, вул.Черняхівського, вул.Юрія Клена, пров.Глінки, пров.Калініна, пров.Островського, пров.Річний, пров.Світлий, пров.2-й Островського; Остапчук Олександр Леонідович: вул.Будьонного, вул.Вершницька, вул.Винниченка, вул.Гостинна, вул.Грушевського, вул.Джерельна, вул.Довженка, вул.Дружби (з №67), вул.Залізнична, вул.Зоряна, вул.Квітуча, вул.Козацька, вул.Літня, вул.Мальовнича, вул.Незалежності, вул.Неустроєва, вул.Олейнікова (№1-37), вул.Партизанська, вул.Ржадківська, вул.Садова, вул.Чижовецька, вул.1-ша Польова, вул.2-га Польова, вул.2-га Прорізна, вул.3-тя Прорізна, пров.Дружби; Усенко Сергій Миколайович: вул.Ровенська, вул.Шепетівська, пров.Ровенський, пров.Шепетівський, пров.2-й Тельмана, пров.3-й Тельмана, пров.4-й Тельмана, пров.5-й Тельмана, пров.6-й Тельмана, пров.7-й Тельмана, вул.Вашева, вул.Коростенська, вул.Генерала Ільїна, вул.Юношева, пров.Вашева, пров.Коростенський, пров.2-й Коростенський, пров.3-й Коростенський.
Оскільки я очолював партійний список і не обирався по конкретному округу, на моє прохання за мною закріпили виборчий округ №25, за яким не було зареєстровано жодного депутата, а саме: Усенко Микола Григорович: вул.Відродження, вул.Вокзальна (39-338 км), вул.Єрьоменка, вул.Корольова, вул.Морська, вул.Огороднікова, вул.Привокзальна, вул.Твіленєвої, вул.Ушакова (№1-8, 10, 12-12А, 14-48); пров.Ракетників.
— Які конкретні пропозиції виборців ваші депутати пропонують на затвердження ради?
— На наступний рік ми наполягатимемо на включення в план із фінансуванням наступних об’єктів:

  1. Будівництво доріг із твердим покриттям по вул.Відродження (3 млн. грн.), вул.Калініна (900 тис. грн.), вул.Довженка-Рильського (900 тис. грн.), вул.Західна (900 тис. грн.);

  2. Будівництво каналізаційного колектора по вул.Червоноармійській, 50 років Жовтня (2 млн. грн.);

  3. Проведення робіт щодо водовідведення та недопущення підтоплення житлових будинків на вулицях південно-західного мікрорайону (вул.Ровенська, провулки Тельмана) — 300 тис. грн.;

  4. Зовнішнє освітлення вулиць (100 тис. грн.): вул.Коростенська з провулками, вул.Островського, вул.Панфілова, пров.Світлий, 3-й пров.Чехова, вул.Гранітна, вул.Рильського;

  5. Будівництво бюветів питної води (400 тис. грн.) у мікрорайонах «Морське» (вул.Ушакова) та «Дружба» (район ДОСів);

  6. Зрізання аварійних дерев у «Морському» (70 тис. грн.);

  7. Будівництво амбулаторії сімейної медицини по вул.Дружби (900 тис. грн.) і вул.Островського (200 тис. грн.);

  8. Капітальний ремонт та утеплення двоповерхових будинків (900 тис. грн.) по вул.Дружби, 127, 129, 131;

  9. Капітальний ремонт дахів по вул.Гранітній, 12, 14, 16, 18, 20, у будинках УОС (300 тис. грн.);

  10. Встановлення огорожі навколо території ЗОШ №6 (300 тис. грн.);

  11. Виготовлення проектно-кошторисної документації для будівництва систем водопостачання та водовідведення територій приватної забудови (500 тис. грн.) у мікрорайонах «Дружба», «Смолка», «Морське», південно-західному мікрорайоні (у тому числі — пров.Тельмана);

  12. Виготовлення проектно-кошторисної документації для будівництва пішохідного мосту та дамби через річку Случ в районі пивзаводу (250 тис. грн.).


— Плани — досить амбітні, потребують значних коштів...
— Наші пропозиції — абсолютно реальні. Причому, так чи інакше, вони стосуються проблем більшості жителів міста, адже каналізація на «Смолку» — це загальноміська проблема, будівництво асфальтованої дороги по вул.Відродження (центральна вулиця в «Морському») дасть змогу з’єднати вул.Гоголя із вул.Пархоменка і запустити там автобусний маршрут поруч із управлінням праці. А виготовлення проектів із водопостачання і водовідведення на спорудження дамби і мосту дозволить у 2017 році виконати ці роботи.
Розмовляв Олег БРЮХАНОВ