ХОЛОДНА П’ЯТИПОВЕРХІВКА: ХТО ВИНЕН І ЩО РОБИТИ?

ХОЛОДНА П’ЯТИПОВЕРХІВКА: ХТО ВИНЕН І ЩО РОБИТИ?

Засоби масової інформації, як правило, є останньою інстанцією, куди люди звертаються зі своєю проблемою. Якщо вже ніде її вирішити не можуть, то, може, хоча б розголос у газеті чимось допоможе.
Приблизно місяць тому було здано в експлуатацію багатоквартирний житловий будинок по вулиці Лесі Українки, 52, — колишній гуртожиток, перепланований під квартири. Проте не довго тривала радість новоселів. 4 грудня, після того, як останній власник квартири уклав договір із будівельною організацією про купівлю житла, у будинку… відключили газ.
Мешканці п’ятиповерхівки, у багатьох із яких є малі діти, змушені жити в холодних оселях, оскільки опалення в квартирах індивідуальне, газове. Це вже не кажучи про те, в яких умовах доводиться готувати їжу, знову ж таки — без газу.
Чому перекрили газовий вентиль? Зі слів жителів будинку, начальник управління експлуатації газового господарства М.О.Додонов їм відповідає, що підрядна організація, яка здійснювала будівництво житла (ПП «Укр-Петроль»), заборгувала газовикам значну суму за будівельно-монтажні роботи. Відтак, газове господарство змушене було відключити газ аж до тих пір, доки не отримає грошей (сума солідна — мова йде про десятки тисяч гривень). До керівника ПП «Укр-Петроль», розповідають далі люди, додзвонитися практично неможливо. Якщо все-таки вдається, — той відповідає, що жодного рахунку по цьому об’єкту сплачувати не буде.
Ось і виходить, що «пани б’ються, а в простого люду чуби тріщать». Іншими словами, доки дві організації вирішують між собою фінансові питання, страждають люди. Фактично виходить, що людей ввели в оману — доки всі не підписали договори «купівлі-продажу» — газ був. Щойно був поставлений останній підпис — блакитне паливо зникло.
Чого чекати від дня наступного — жителі будинку не знають. Зверталися вже із письмовими заявами і в газове господарство, і на ім’я міського голови — поки що, безрезультатно. Тим часом надворі — зима, у квартирах — температура відповідна. І що найбільш лякає — не видно «світла в кінці тунелю» в цій історії. Можливо, все-таки міська влада, яка вже встигла відзвітувати про цей будинок у розрізі виконання плану соціально-економічного розвитку міста за 2008 рік, скаже своє вагоме слово?
Підготував Олег БРЮХАНОВ
Фото Віктора ТИМОЩУКА