Хокейний сезон відкрито: ентузіасти — молодці, а за державу — прикро…

Хокейний сезон відкрито: ентузіасти — молодці, а за державу — прикро…

\"ХокейнийЗавзяті хокейні змагання влаштували новоградські любителі цього спорту на тижні, що минув. Не завадили ані різдвяні свята, ані мороз. 6, 9 та 10 січня на ковзанці біля залізничного переїзду (зі сторони Рівного) збиралися городяни, разом із сім’ями та друзями. Цікава звістка про те, що у Новограді відбудеться хокей із шайбою, змусила близько двох сотень людей відірватися від святкових застіль та диванів на активний відпочинок. Тут можна було не лише подивитися на гру любителів, а й самому покататися на ковзанах — тим паче, діяв прокат.
Колись тут була болотяна місцевість, тому всі, хто виріс в околицях ринку «Урожай», взимку проводили час на льоду. Тепер, вже багато років поспіль, саме ці люди стають ініціаторами хокейних матчів. Вони намагаються підтримувати себе «у формі», мають усю необхідну екіпіровку і, подекуди, виїжджають на товариські матчі у сусідні міста.
І хоч життя у провінції змусило хокеїстів-любителів залишити мрії про сучасний льодовий Палац спорту у Новограді, втім, щойно мороз і крига поєднують свої зусилля у вдалому тандемі, ентузіасти чистять ковзанку від снігу, даючи можливість й іншим отримати задоволення від проведеного на льоду часу. Так зробили і цього разу.
\"ХокейнийУсе було досить скромно, але гравці та вболівальники отримали неперевершені враження від товариських матчів. Попри те, що ці зустрічі мали тренувальний характер, боротьба виявилася захоплюючою, цікавою. Поряд із дорослими хокеїстами, шайбою у воротах суперника відзначилися зовсім юні гравці. До речі, на імпровізованій льодовій арені зустрічаються вже цілі династії — батьки і сини, що є цікавинкою місцевого любительського хокею. Якщо говорити про результати ігор, то переможених тут не було — кожен, хто прийшов, виявився переможцем над пасивністю і отримав масу приємних емоцій.
Тож хотілося би подякувати ентузіастам, котрі влаштували у місті свято хокею, урізноманітнивши святкові новорічні дні активним дозвіллям! Дякуємо!
* * *

Готуючи цей матеріал до друку, ми поцікавилися, скільки приблизно коштує льодове екіпірування. На жаль, задоволення це — не з дешевих. Одні лише ковзани вартують від
600 гривень до 3 тисяч, а в мережі зустрічаються екземпляри й за 7 тисяч… Елементарний захист для хокею «потягне» не менше: ключка — 300-800 грн., шолом — 600-700 грн., маска для шолома — 200 грн., рукавички — 400-600 грн. А є ж іще налокітники, наколінники, захист шиї, бандажі… Найдешевше задоволення з усього — це шайба (30-50 грн.). Ось і доводиться любителям хокею або ж просто катання на льоду вдаватися до пошуку дешевших уживаних варіантів екіпірування в Інтернеті чи на секонд-хендах.
І якщо багатьом ще у пам’яті, як у Радянському Союзі хокей був спортом №1, то в Україні він тепер — на межі вимирання. Сяк-так рятують українців льодові арени в обласних центрах, куди можна поїхати з дітьми і показати, що таке ковзани. І такі ентузіасти, як у нас у Новограді-Волинському. Зате реклама горілчаних напоїв на українських телеканалах зашкалює… Дуже прикро.
Юлія КЛИМЧУК