Впала з мосту на кригу, вижила і… стала зіркою

Впала з мосту на кригу, вижила і… стала зіркою

Не кожен день відпочинок у сільському клубі закінчується новиною, яку швидко підхопили усі газети і телеканали — 19-річна дівчина впала на кригу з 10-метрового моста у Гульську й залишилася живою!
Як повідомляє управління ДСНС у Житомирській області, сталося це вночі 8 січня: «На місце виїхало чергове відділення рятувальників 10-ї Державної пожежно-рятувальної частини. Було встановлено, що потерпіла впала з моста на кригу і самотужки доповзла до берега, де вже знаходився черговий фельдшер. Проте, надати їй допомогу лікарі не могли, адже висота берега сягала майже 10 м.
Рятувальники з медиками поклали потерпілу на ноші та за допомогою рятувальної мотузки підняли її до карети швидкої».
Щасливицею-екстремалкою, котра народилася у сорочці, виявилася юна жителька Гульська — Таїсія Боровик. Її госпіталізували до травматологічного відділення Новоград-Волинського міськрайТМО з діагнозом: перелом лівої гомілки та обох п’яток.
— Ми танцювали у клубі, а потім мені захотілося прогулятися. Пішла на міст, сіла на перила… Пам’ятаю, як мене витягували рятувальники, а подробиць не пам’ятаю.
Про це дівчина розповідає, як про цікаву пригоду. За декілька днів у неї побували журналісти з усіх відомих телеканалів та газет, тому травматологи вже охрестили свою пацієнтку «зіркою».
— По селу різні чутки ходять, — розповідають подруги Таїсії. — Але у жодні з них ми не віримо, бо добре знаємо Таїсу. Спочатку не могли зрозуміти, як це сталося. Бог дав їй друге життя, тому нехай подумає, для чого. Не завершила, отже, вона свою життєву місію.
Таїсія — сирота, з багатодітної сім’ї. Дівчиною опікується рідна тітка Таїса Вікторівна Давидчук. Коли їй зателефонували з травматології, то жінка подумала, що приїде і забере дівчину додому на таксі, але не тут так сталося — у понеділок на Таїсію чекає операція у Житомирі, а у ліжку вона проведе щонайменше три місяці.
— Вона у школі дуже любила грати у футбол, багато призових місць завоювала для шкільної команди. У теніс грала, армреслінгом займалася — спортсменка. А 19 січня мала поїхати отримати диплом — навчається у Козятинському вищому професійному училищі залізничного транспорту.
Диплом дівчина, зрозуміло, ще довго не зможе забрати з училища. Добре, що взагалі залишилася живою. Слід віддати належне медикам і рятувальникам, які допомогли їй отримати другий шанс на життя.
Юлія КЛИМЧУК
Фото Сергія ЩУРУКА