Поліція затримала молодиків, які до напівсмерті побили пенсіонера

Поліція затримала молодиків, які до напівсмерті побили пенсіонера

Уночі з домоволодіння 72-річного жителя с.Гірки Новоград-Волинського району троє молодиків намагалися викрасти металеві ворота. Галас у дворі почув господар, який спробував зупинити крадіїв. Натомість ті жорстоко побили пенсіонера та втекли. Інспектори поліції встановили їх особи та цього ж дня всіх трьох затримали.


13 січня до Новоград-Волинського відділу поліції надійшло повідомлення про госпіталізацію до лікарні 72-річного жителя с.Гірки з численними переломами та розривом легень. Наразі стан чоловіка тяжкий.
Усі обставини отримання ним травм з’ясовували працівники слідчо-оперативної групи, які виїхали до місця події. Дружина потерпілого розповіла поліцейським, що близько 02:00 повернулася з нічної зміни і застала непритомного і закривавленого чоловіка вдома.
Як згодом з’ясували правоохоронці, за годину до цього троє молодиків намагалися викрасти з домогосподарства подружжя металеві ворота. 72-річний чоловік вийшов із будинку, аби зупинити їх. Натомість молодики накинулися на пенсіонера, побили його і втекли.
Чоловікові вистачило сил лише добратись до будинку, де він приліг на ліжко і знепритомнів. Там його і знайшла дружина.
Упродовж кількох годин інспектори поліції встановили та затримали підозрюваних за місцем проживання одного з них. Ними виявились односельчани потерпілого, віком від 19 до 21 року. У скоєному вони зізналися та розповіли, що зайшли до обійстя чоловіка у пошуках металу, а коли пенсіонер їх викрив, — вирішили у такий спосіб помститися.
— Інформація про подію була внесена до Єдиного реєстру досудових розслідувань за ч.1 ст.121 (Тяжке тілесне ушкодження) Кримінального кодексу України. За чинним законодавством, подібні протиправні дії караються позбавленням волі на термін від 5 до 8 років. Триває досудове розслідування, — розповів начальник Новоград-Волинського відділу поліції ГУНП Сергій Рябошапка.
Інна ВОВЧЕНКО, відділ комунікації ГУНП в Житомирській області, капітан поліції