Перевірка сил на харківському турнірі

Перевірка сил на харківському турнірі

Звягельські борці з відомими тренерами і спортивними функціонерами у світі вільної боротьби — Вадимом Тосоєвим (ліворуч) й Ібрагімом Алдатовим (праворуч)22-24 січня у Харкові проходив Всеукраїнський турнір із вільної боротьби серед старших кадетів (1999-2001 р.н.), присвячений пам’яті Заслуженого тренера України, майстра спорту СРСР Леоніда Дуная.
Взяли участь у змаганнях і новоград-волинські борці — вихованці тренерів Юрія Мірзабекяна, Анатолія Ясиневича і Сергія Мельника. Найбільш вдало виступила Каріна Чорномор. У ваговій категорії 38 кг вона посіла друге місце. Цікаво, що вже у першому колі Каріна досягла впевненого реваншу з рахунком 4:0 над своєю «кривдницею» на недавньому чемпіонаті України. Однак у фіналі звягельчанка, зарано повіривши в успіх, поступилася з рахунком 5:4.
Її колеги по команді — Роман Чорномор (категорія 47 кг) і Михайло Кулініченко (50 кг) — цього разу, на жаль, не потрапили до числа призерів, вибувши з боротьби на попередніх етапах.
Цьому є цілком логічне пояснення. Як розповів «Звягелю» тренер Юрій Мірзабекян, нинішній турнір за кількістю і майстерністю учасників ледве недотягнув до рівня чемпіонату Європи. Крім українських спортсменів, були присутні борці з Грузії (три склади національної збірної), Молдови, Вірменії, Словаччини і Німеччини. Тож, конкуренція була ще та!
Відзначимо також, що взяла участь у турнірі й посіла в підсумку третє місце Анастасія Лавренчук (категорія 62 кг), котра нині виступала за команду Львова.
«Змагання пройшли на найвищому рівні, у сучасному спортивному комплексі. Було чимало глядачів, відчувалася спонсорська підтримка місцевих меценатів, любителів спорту. Для прикладу, в командній першості за перемогу в якості призу було передбачено 20 тисяч гривень. До участі було заявлено 11 команд, а перемогу здобули грузини», — поділився враженнями від турніру Юрій Мірзабекян.
Олег БРЮХАНОВ