Молодіжна збірна України з карате готується до чемпіонату Європи у Новограді-Волинському

Молодіжна збірна України з карате готується до чемпіонату Європи у Новограді-Волинському

Вже вчетверте, починаючи з 2013 року, національна молодіжна збірна України з карате, до складу якої входять юніори, кадети і молодь (спортсмени віком від 14 до 20 років), готується до континентального турніру на базі Новоград-Волинської ДЮСШ, під керівництвом її головного тренера — звягельчанина Петра Корнійчука.
Цього разу в складі збірної є спортсмен із Новограда-Волинського. Це — Владислав Гаврилюк, перший номер збірної в категорії до 55 кг серед юніорів.
Загалом до навчально-тренувальних зборів залучено 27 спортсменів (2 — кандидати до збірної) із провідних клубів карате України — з Києва, Одеси, Львова, Дніпропетровська, Чернівців, Житомира та інших міст.
— Ми запропонували іногороднім спортсменам усі можливі варіанти розселення. Дехто — скористався, інші — винайняли собі житло, скориставшись пропозиціями в Інтернеті. Зараз у ДЮСШ створені нормальні умови: є просторий зал для тренувань, душові з бойлерами. Для порівняння: якби подібні збори проходили у столиці чи іншому крупному місті, то це обійшлося би для спортсменів у значно більші кошти, — відповідає на запитання, як вдалося організувати умови проживання такої кількості збірників, тренер Вадим Рибачок.
П’ятиденні збори пройдуть у режимі щоденних дворазових тренувань. А вже 5-7 лютого молодіжна збірна візьме участь у чемпіонаті Європи, що проходитиме у Лімасолі на Кіпрі.
Під час попереднього чемпіонату Європи з карате, що проходив минулого року, українська команда встановила власний рекорд, здобувши 6 медалей. Тож, про які здобутки мріє цього разу її головний тренер, «Звягель» запитав у Петра Корнійчука.
— Який тренер не мріє про перемоги і медалі? Звісно, ми плануємо успішно виступити. Для цього є передумови: у складі збірної присутні віце-чемпіон світу, чемпіон Європи, призери європейського чемпіонату, інші спортсмени з достатнім досвідом міжнародних турнірів. Водночас, усім відомо, що спорт — непередбачуваний. Рівень карате, як, власне, й багатьох інших видів спорту, зараз у світі вирівнявся. Будемо старатися. Цей склад збірної — достатньо сильний, — зазначив Петро Корнійчук.
Колектив газети «Звягель», зі свого боку, бажає, аби вихованці виправдали сподівання тренера-земляка і порадували його і своїх уболівальників перемогами. Принагідно повідомляємо, що 14 лютого у Новограді-Волинському, на базі колегіуму, відбудеться традиційний турнір із карате «Звягель Open».
Олег БРЮХАНОВ
Фото Сергія ЩУРУКА