Допомога лікарні — від благодійників

Допомога лікарні — від благодійників

Новоград-Волинське міськрайТМО отримує значну підтримку у вигляді гуманітарної допомоги з таких розвинених країн, як Данія, Швеція, Фінляндія — під патронатом Благодійних фондів «Древляни» та «Рідне Полісся», які очолює В’ячеслав Стасюк.
В’ячеслав Іванович серйозною проблемою у благодійній справі визнає доставку гуманітарної допомоги, а саме — розмитнення, транспортні витрати. Наприклад, 20 тонн гуманітарної допомоги вартістю 150-300 тисяч євро «тягнуть» на сплату в розмірі 5-10 тисяч євро. Тож велику вдячність благодійник висловлює народному депутату С.І.Скуратовському, котрий постійно сприяє перевезенню через кордон з мінімальними затратами.
З 2008 року Новоград-Волинському міськрайТМО надається благодійна допомога. Йдеться про функціональні ліжка, кушетки, крісла-каталки, ролятори (ходунки з гальмами), вироби медичного призначення (інструментарій, голки, катетери, перев’язочні матеріали тощо). Це є неабиякою підтримкою для медичного персоналу та хворих, особливо — малозабезпечених.
Нещодавно у міськрайТМО надійшла нова підтримка — дві вантажівки гуманітарної допомоги, яку було розподілено між стаціонарними відділеннями. На минулому тижні В’ячеслав Стасюк завітав до пологового відділення з подарунками. Кожній вагітній та породіллі було вручено дитячий комплект, загалом — 31. У подарункові комплекти входили: ковдра, пелюшки, комбінезон, кофтинка, штанці, футболка, розпашонка, шапочки, шкарпетки та інші речі.
Лікарі міськрайТМО, на чолі з заступником головного лікаря з медичної частини М.С.Руденком, висловили вдячність працівникам та керівництву Благодійного фонду «Рідне Полісся», сподіваючись на подальшу підтримку, яка для лікарні є дуже вагомою.
О.КУНДЕЛЬСЬКА, інструктор з просвітницької роботи