Досвід чемпіонів — рідному місту

Досвід чемпіонів — рідному місту

Президент місцевої федерації боксу Леонід Плісак із багаторазовою чемпіонкою України та Міжнародних регат із академічного веслування Оленою Яшною з Новограда-ВолинськогоВже стало традицією, що на базі Молодіжного центру вихованців місцевої дитячо-юнацької спортивної школи час від часу допомагають готувати до змагань українські спортсмени з інших міст та столиці. Цікаво, що майстер-класи із загальної фізичної підготовки проводять спортсмени абсолютно різних видів спорту. Тобто вузькою спеціалізацією на місцях, як і належить, постійно займаються тренери, а загальну фізичну підготовку допомагають «підтягнути» гості-спортсмени. Серед них — відомі у спорті постаті: чемпіони України, Європи, світу.
Партнерські стосунки з місцевою федерацією боксу та спортклубами «Євробокс» і «Вульф» склалися, зокрема, й у тренера Олени Яшної — багаторазової чемпіонки України та Міжнародних регат із академічного веслування. Про спортивні досягнення Олени, яка нині живе і працює тренером у Києві, ми вже писали у «Звягелі» (№46 (202) від 13 листопада 2015 року).
Нещодавно Олена Яшна проводила майстер-клас на базі Молодіжного центру — цього разу ділилася досвідом зі спортсменами-боксерами. Як розповів президент місцевої федерації боксу Леонід Плісак, такі візити у Новоград-Волинський відомих спортсменів є престижним явищем, бо якісні особисті приклади стимулюють молодь до гарних результатів. Те, що спортивний Новоград зростає у цьому плані, збираючи нагороди і відзнаки на змаганнях як в Україні, так і за її межами, — є свідченням дієвого підходу із залученням чемпіонів у місцевий спорт.
«Якщо мета ваших спортивних занять — зміцнення здоров’я і покращання фізичної форми, то, досягнувши оптимального рівня тренованості, вам належить його підтримувати. Натомість у великому спорті — вимоги інші. Тут метою є максимальне розкриття резервів і наближення спортсмена до граничних можливостей. Цим ми і займаємося на своїх тренувальних базах і чого бажаємо усім, хто мріє про кращу спортивну перспективу. Я завжди намагаюся допомогти рідному місту у просуванні нашої талановитої молоді вперед», — розповіла Олена Яшна про роботу у Новограді. Справжні спортсмени, навіть приїжджаючи додому на відпочинок, продовжують жити спортом.
Юлія КЛИМЧУК