Коротко...

ВІДБУДЕТЬСЯ ЦЕРЕМОНІЯ НАГОРОДЖЕННЯ ПЕРЕМОЖЦІВ «ГОРДІСТЬ МІСТА-2015»
Запрошуємо новоград-волинців та гостей міста на урочисту церемонію відкритого рейтингу популярності «Гордість міста-2015», яка відбудеться 18 лютого, о 15:00, у міському Палаці культури ім.Лесі Українки.
Оргкомітет

У «БОЛГАРБУДІ» ВІДБУДЕТЬСЯ ВИЇЗНИЙ ПРИЙОМ ГРОМАДЯН
У п’ятницю, 12 лютого, з 10:00 до 16:00, відбудеться виїзний прийом громадян міським головою В.Л.Весельським та секретарем міської ради О.А.Пономаренко у мікрорайоні «Болгарбуд», у приміщенні колегіуму.
Відділ інформації та зв’язків із громадськістю міської ради

ЛІКВІДОВАНО ЖЕРЕБИЛІВСЬКУ ШКОЛУ
Із метою оптимізації мережі навчальних закладів району та забезпечення належного рівня освіти для дітей, 3 лютого на сесії районної ради було прийняте рішення про ліквідацію Жеребилівської загальноосвітньої школи І ступеня.
Заслухавши інформацію начальника відділу освіти райдержадміністрації Олександра Антипчука, рекомендації постійних комісій із питань бюджету, соціально-економічного розвитку, комунальної власності, транспорту та зв’язку, з питань освіти, культури, охорони здоров’я, у справах сім’ї, молоді і спорту та соціального захисту населення, депутати районної ради вирішили ліквідувати Жеребилівську ЗОШ І ступеня, згідно з чинним законодавством.
Довідково: приміщення Жеребилівської школи є одним із найгірших серед навчальних закладів району (старий дерев’яний будинок). У чотирьох класах школи навчалося 10 дітей.
Крім того, з 11 січня 2016 року працює шкільний автобус, який забезпечує підвезення дітей із села Жеребилівка в Піщівську ЗОШ І-ІІІ ступенів, в якій і будуть навчатися діти з ліквідованої школи.
Сектор інформаційної діяльності та комунікацій із громадськістю РДА

ПРИЙНЯТО РАЙОННИЙ БЮДЖЕТ НА 2016 РІК
Депутати районної ради затвердили районний бюджет на 2016 рік. Доходи та видатки визначено у сумі 260,16 млн. грн.
На другому пленарному засіданні другої позачергової сесії районної ради сьомого скликання, після детальних обговорень, депутати проголосували за прийняття районного бюджету.
Згідно з рішенням районної ради, доходи районного бюджету становлять 260161900 грн., у тому числі доходи загального фонду районного бюджету — 259562700 грн., спеціального фонду районного бюджету — 599200 грн.
Видатки бюджету становлять 260161900 грн., у тому числі видатки загального фонду районного бюджету — 259547200 грн., видатки спеціального фонду районного бюджету — 614700 грн.
Заступник начальника управління фінансів райдержадміністрації Ірина Козеренко заявила, що, незважаючи на те, що новий фінансовий ресурс не в змозі на 100% покрити всі потреби району, кошти розподілені найбільш оптимально, а додаткові джерела надходжень будуть відшукуватися протягом року.
Сектор інформаційної діяльності та комунікацій із громадськістю РДА

ВІДБУЛИСЯ ЗАГАЛЬНІ ЗБОРИ МІСЬКОЇ СПІЛКИ ВЕТЕРАНІВ АФГАНСЬКОЇ ВІЙНИ
6 лютого у великій залі Будинку рад відбулися загальні збори Новоград-Волинської спілки ветеранів афганської війни. Участь у засіданні взяли міський голова Віктор Весельський, заступник міського голови Лариса Шутова, начальник управління праці та соціального захисту населення міської ради Лілія Хрущ, начальник управління праці та соціального захисту населення райдержадміністрації Людмила Андрущенко, завідувач сектору охорони здоров’я райдержадміністрації Тетяна Гусєва, заступник головного лікаря КЗ «Центр первинної медико-санітарної допомоги Новоград-Волинського району» Олег Приходько.
Звертаючись до ветеранів афганської війни Віктор Весельський зазначив, що, станом на 1 лютого 2016 року, на обліку в Єдиному державному автоматизованому реєстрі пільговиків міського управління праці та соціального захисту населення перебуває 255 ветеранів афганської війни, в т. ч. 96 осіб, які потребують особливої уваги: 5 — інвалідів І групи, 53 — інваліди ІІ групи, 38 — інвалідів ІІІ групи. До того ж, у місті проживає 3 вдови загиблих ветеранів, 46 вдів померлих ветеранів, 1 мати загиблого ветерана та 5 батьків померлого ветерана.
Відділ інформації та зв’язків із громадськістю міської ради