У прокуратурі Житомирської області підбили підсумки за минулий рік та визначили пріоритети в роботі

11 лютого прокурор Житомирської області Любомир Війтович провів оперативну нараду, на якій обговорено підсумки роботи за 2015 рік та визначено головні пріоритетні завдання відомства у період подальшого реформування правоохоронної системи. У нараді взяли участь заступники прокурора області, керівники місцевих прокуратур та їх заступники, а також керівники структурних підрозділів апарату прокуратури області.
Відкриваючи підсумкову нараду, Любомир Війтович зауважив, що минулого року, попри реформування та структурну перебудову, органи прокуратури ефективно здійснювали конституційні функції щодо забезпечення законності у регіоні.
Прокурор області зазначив, що, завдяки вжитим координаційним і організаційним заходам, вдалося недопустити погіршення криміногенної ситуації. Зокрема, рівень злочинності в області значно нижчий (на 17%), ніж у цілому по державі.
Реальних результатів досягнуто у викритті корупційних правопорушень, зокрема, до суду направлено 32 обвинувальні акти за обвинуваченням 40 осіб у вчиненні корупційних злочинів, до адміністративної відповідальності притягнуто 46 корупціонерів.
«Попри звуження кола повноважень прокуратури щодо реалізації представницької функції, а саме, виключення з числа суб’єктів, звільнених від сплати судового збору, робота тривала. Зокрема, судами на 110 млн. грн. задоволено позовні вимоги прокурорів, реально стягнуто понад 73 млн. грн. за рішеннями, що набрали законної сили, що є стовідсотковим показником», — підсумував зроблене за минулий рік Любомир Війтович.
Керівник відомства навів конкретні результати і з інших напрямів роботи. Зокрема, за актами реагування прокурорів поновлено права більше 5 тисяч дітей, понад мільйон гривень відшкодовано на їх користь заходами представницької діяльності.
Разом із тим, прокурор області окреслив проблемні питання, вирішення яких потребують ретельних зусиль прокурорських працівників.
На нараді також заслухано новопризначених керівників місцевих прокуратур, які висловили своє бачення щодо вирішення поставлених перед їхніми колективами завдань.
Підсумовуючи роботу наради, Любомир Війтович націлив новопризначених керівників місцевих прокуратур та всіх своїх підлеглих на активізацію діяльності та вирішення поставлених сьогоденням завдань. «Сподіваюся, що нові керівники місцевих прокуратур зуміють підвищити рівень відповідальності кожного та підтвердити здатність забезпечити дієвий вплив на стан законності і правопорядку», — висловив упевненість прокурор області.
Прес-служба прокуратури Житомирської області