Сусідські посиденьки закінчилися смертю чоловіка

Оперативники Новоград-Волинського відділу поліції викрили молодика, який позбавив життя свого сусіда. Аби відвести від себе підозру, зловмисник самостійно повідомив до поліції про, нібито, природну смерть чоловіка.
До чергової частини Новоград-Волинського відділу поліції надійшло телефонне повідомлення від 30-річного жителя села Таращанка про те, що його 57-річний сусід помер за місцем свого проживання.
На місце події виїхала слідчо-оперативна група, працівники якої оглянули тіло померлого та виявили в області обличчя тілесні ушкодження. За таких обставин тіло було направлено до бюро судово-медичних експертиз райцентру для встановлення причини смерті. За висновками патологоанатома стало відомо, що чоловік помер від закритої черепно-мозкової травми, крововиливу під тверду мозкову оболонку та набряку головного мозку.
Першочергові оперативні заходи, проведені правоохоронцями, дали змогу швидко встановити особу зловмисника. Селяни розповіли, що бачили загиблого в компанії сусіда, який і повідомив про його смерть. Чоловіки пиячили за місцем проживання померлого і голосно сперечалися.
Підозрюваного не довелося довго шукати. Молодик знаходився у себе вдома та перебував у захмелілому стані. Протверезівши, він таки пригадав останні події і визнав свою причетність до скоєного.
У ході допиту зловмисник розповів, що під час розпиття спиртних напоїв між ним і загиблим виникла суперечка. Господар почав виганяти його з оселі. Це образило молодика, після чого він завдав удару кулаком в обличчя чоловіка. Той одразу упав на підлогу та раптово помер. Злодій був упевнений, що, якщо він першим повідомить до поліції про смерть свого сусіда, то з нього автоматично відпадуть усі підозри.
— Нині молодику оголошено про підозру за завдання тяжких тілесних ушкоджень, які спричинили смерть постраждалого (ч.2 ст.121 Кримінального кодексу України). Вирішується питання про обрання міри запобіжного заходу. За чинним кримінальним законодавством, йому загрожує покарання у вигляді позбавлення волі строком від 7 до 10 років, — повідомив начальник Новоград-Волинського відділу поліції Сергій Рябошапка.
Відділ комунікаціГУНП у Житомирській області