У Новограді-Волинському 2016-ий оголошено роком Лесі Українки

Із метою організації та проведення на високому рівні 145-ї річниці від дня народження Лесі Українки, міський голова Віктор Весельський підписав розпорядження від 08.02.16 р. №20(о), згідно з яким 2016 рік у місті Новограді-Волинському оголошено роком Лесі Українки.
Крім того, цим розпорядженням затверджено План заходів із відзначення 145-ї річниці від дня народження всесвітньо відомої поетеси.
Зокрема, 24 лютого, о 10:00, у міському Палаці культури імені Лесі Українки буде організовано обласний конкурс читців-декламаторів творчості Лесі Українки.
25 лютого, об 11:00, відбудеться покладання квітів до пам’ятника Лесі Українки на площі Лесі Українки та літературні читання. Цього ж дня, о 12:00, у Літературно-меморіальному музеї Лесі Українки буде проведено літературно-творче засідання «Плеяда паростків Лесиного слова».
Також протягом місяця низку заходів заплановано у навчальних закладах міста, бібліотеках, інформаційно-методичному центрі, Музеї родини Косачів та міському Палаці культури імені Лесі Українки.
Відділ інформації та зв’язків із громадськістю міської ради