Третій «Кубок Звягеля» з пауерліфтингу не поступався чемпіонату України

Третій «Кубок Звягеля» з пауерліфтингу не поступався чемпіонату України

13 лютого у спортивному залі ТРЦ «Європа» пройшов третій відкритий «Кубок Звягеля» з жиму штанги лежачи, станової тяги й екстремального жиму. В ході змагань було зафіксовано 21 рекорд України серед професіоналів (5 — у жимі лежачи, 16 — у становій тязі), виконано один норматив майстра спорту міжнародного класу, 16 нормативів майстрів спорту, 68 — кандидатів у майстри спорту (спортсмени змагалися в 169 номінаціях).
Помірятися силами до Новограда-Волинського прибули любителі й професіонали з Києва, Одеси, Миколаєва, Луцька, Дніпропетровська, Рівного, Вінниці — загалом із 11 областей України.
У змаганні з жиму штанги лежачи серед жінок переможцями стали Юлія Ткачук і Людмила Сус. Друге місце посіла Олена Пилипчук.
Серед чоловіків переможцями у своїх категоріях з жиму штанги лежачи стали В’ячеслав Лукашишин, Ярослав Кухтюк і Максим Іскров. Другі місця посіли Сергій Лейзьо, Сергій Сердюков і Богдан Музика. Треті — Дмитро Коростельов, Сергій Остапчук і Денис Туровський.
У змаганнях зі станової тяги кращі результати у своїх категоріях показали Юлія Ткачук і Людмила Сус. Другі місця здобули Вікторія Скаковська, Олена Пилипчук, Ірина Захарчук і Світлана Перебейнос. Крім цього, у Людмили Сус — друге місце в абсолютній першості, а в Олени Пилипчук у цій вправі — третє місце.
Серед чоловіків переможцями стали Назар Сокол, Ігор Кузьменко, Олександр Боньковський і Сергій Свинарський. Друге місце — в Ярослава Прокопенка, треті — в Сергія Остапчука й Михайла Ліберди.
В екстремальному жимі штанги серед юніорів перше місце посіла Юлія Ткачук, друге — Людмила Сус. У віковій групі тінейджерів друге місце в цій дисципліні — у Дениса Туровського, третє — у Богдана Музики.
Відзначимо, що абсолютним чемпіоном «Кубку Звягеля» зі станової тяги став львів’янин Володимир Пацій, котрий при власній вазі 64 кг виконав вправу зі штангою вагою 225 кг! Заслуговує на повагу також результат Ярослава Фальбійчука з Івано-Франківщини, який у свої 47 років випередив усіх конкурентів у екстремальному жимі.
Іногородні спортсмени відзначили, що цього разу за багатьма аспектами «Кубок Звягеля» виявився кращим за деякі чемпіонати України. Про це, зокрема, казав президент комітету пауерліфтингу України Богдан Воробей, котрий був головним суддею.
Організатор змагань Вадим Омельчук висловлює вдячність за спонсорську допомогу при підготовці й проведенні турніру керівництву ТОВ «Новофарм-біосинтез» та ТОВ «Труд».
Олег БРЮХАНОВ