Майно — за борги, або Як «Теплокомуненерго» і виконавча служба взялися за боржників

Майно — за борги, або Як «Теплокомуненерго» і виконавча служба взялися за боржників

«Станом на 1 лютого 2016 року на примусовому виконанні у відділі Державної виконавчої служби перебуває 258 виконавчих документів на загальну суму понад 350 тис. грн.», — повідомляють про ситуацію із заборгованістю за спожиті послуги у місцевому «Теплокомуненерго».
Для пришвидшення процесу примусового стягнення заборгованості за теплову енергію, було створено робочу групу з представників ДВС та КП «Новоград-Волинськтеплокомуненерго», якою лише за декілька днів роботи організовано понад 30 спільних виїздів до боржників з метою перевірки їх майнового стану та встановлення фактичного місця проживання, що вже дало свої перші позитивні результати. Подібна практика є досить ефективним методом боротьби із заборгованістю за теплопостачання, і КП «Новоград-Волинськтеплокомуненерго» планує й надалі поглиблювати тісну співпрацю з органами ДВС.
Водночас на підприємстві нагадують, що своєчасна сплата за спожиті послуги дозволить уникнути небажаної зустрічі з представниками ДВС, а також позбавить від додаткових витрат зі сплати судового збору (з 01.01.2016 року — від 689,00 грн.) та виконавчого збору (10% від суми, що підлягає стягненню за виконавчим документом).
Підготував Олег БРЮХАНОВ