Хроніка 9/2016

У НОВОГРАДІ ВИКРИЛИ МІСЦЕВОГО АВТОЗЛОДІЯ
У ході досудового розслідування за фактом крадіжки дзеркал заднього виду з чужого автомобіля, яку вчинив безробітний житель Новограда-Волинського, поліцейські розпочали низку оперативних заходів, спрямованих на перевірку підозрюваного на причетність до скоєння аналогічних злочинів на території району.
У результаті таких відпрацювань виявилося, що минулого тижня молодик скоїв ще два злочини, пов’язані з крадіжками з автівок городян, відомості про які були внесені до Єдиного реєстру досудових розслідувань.
Один із потерпілих автовласників, 41-річний чоловік, заявив про крадіжку з його «ЗАЗу» вартісної автомагнітоли. А 22-річний водій «ВАЗівки» позбувся дзеркал заднього виду та склоочисників.
Підозрюваний спочатку заперечував свою провину, однак, під тиском беззаперечних доказів, які поліцейські зібрали під час проведення огляду місць подій, таки зізнався у скоєному. Викрадене майно зловмисник вже встиг продати, а гроші витратив на власні потреби.
За вчинені крадіжки молодикові загрожує позбавлення волі строком до трьох років.
Інна ВОВЧЕНКО, відділ комунікації ГУНП в Житомирській області, капітан поліції

ПОЧАСТІШАЛИ ВИКРАДЕННЯ АВТОМОБІЛІВ
22 лютого у Баранівському районі невідомим було викрадено мотоцикл «Днепр-11», який 23-річний місцевий житель залишив на ніч на подвір’ї власного домоволодіння.
Тієї ж ночі у Бердичеві злодії викрали автомобіль «ВАЗ-2121», залишений господарем неподалік його будинку.
Не виявив свого автомобіля «ВАЗ-21043» і 46-річний житель Андрушівки. Автомобіль, як і належить, господар поставив у гараж, от тільки не подбав про наявність у ньому… воріт. Таким чином злодій безперешкодно дістався до «ВАЗівки» і викрав її.
Інформація за вказаними фактами внесена до Єдиного реєстру досудових розслідувань за ст.289 (Незаконне заволодіння транспортним засобом) Кримінального кодексу України. У рамках кримінальних проваджень поліцейські встановлюють осіб зловмисників і місця знаходження викрадених автівок.
Відділ комунікації ГУНП в Житомирській області

ПОЦУПИВ М’ЯСО, КОВБАСУ ТА КОНСЕРВАЦІЮ
До місцевого інспектора поліції по допомогу звернулася 42-річна жителька с.Гульськ. Жінка розповіла, що до її будинку, зірвавши навісну дверну скобу, заліз злодій та викрав звідти м’ясо, ковбасу та консервацію.
У ході проведених заходів правоохоронці встановили особу зловмисника. Ним виявився 36-річний, раніше судимий за крадіжки, односелець заявниці.
Чоловік не став заперечувати своєї провини та розповів, що заліз у чужий будинок у надії вкрасти щось придатне на продаж. А коли натрапив на продукти харчування, то відчув, що зголоднів. Тож швидко поскладав їх у торбину і забрав додому. М’ясну продукцію чоловік вже встиг з’їсти, а от консервацію поліцейські у нього вилучили.
За чинним законодавством, подібні дії караються позбавленням волі строком від 3 до 6 років.
Інна ВОВЧЕНКО, відділ комунікації ГУНП в Житомирській області, капітан поліції

«ВІДДЯЧИЛА» ТІТЦІ
18 лютого до чергової частини місцевого відділу поліції надійшло повідомлення від 49-річної жительки райцентру про крадіжку її золотих прикрас.
Провівши низку спеціальних заходів, правоохоронці встановили, що до вчинення крадіжки причетна 18-річна племінниця заявниці.
Учинення подібних протиправних дій може обернутися для дівчини штрафом, громадськими чи виправними роботами, піврічним арештом, обмеженням або позбавленням волі строком до 3 років.
Відділ комунікації ГУНП в Житомирській області