Знову активізувалися телефонні шахраї

Новоград-Волинська ОДПІ повідомляє, що в Житомирській області знову суттєво активізувалися спроби невстановлених шахраїв злочинним шляхом заволодіти матеріальними цінностями у вигляді грошових коштів суб’єктів підприємницької діяльності від імені службових осіб фіскальної служби. Ці злочинні дії в очах громадськості негативно впливають на честь та ділову репутацію працівників Державної фіскальної служби в цілому.
Зокрема, аферисти телефонують посадовим особам суб’єктів господарської діяльності області від імені керівників податкових органів і вимагають перерахувати грошові кошти на конкретний вказаний ними банківський рахунок.
Здебільшого, така схема виманювання грошей багатьом відома, і суб’єкти господарювання одразу ж звертаються до керівника податкового органу безпосередньо, проте бувають випадки, коли грошові кошти все ж таки перераховуються зловмисникам на вказаний ними рахунок у банку.
Зважаючи на зазначені інциденти, інформуємо, що посадові особи Новоград-Волинської ОДПІ Головного управління ДФС у Житомирській області жодних вказівок щодо збору грошей від свого імені ніяким довіреним особам не давали.
Працівники ДФС наполегливо радять підприємцям та громадянам бути пильними та обачними, не вірити сумнівним пропозиціям та ретельно перевіряти інформацію.
Щодо кожного факту неправомірних дій шахраїв стосовно суб’єктів господарської діяльності області негайно звертатися до місцевих органів внутрішніх справ для встановлення осіб, які причетні до вищезгаданих шахрайських дій, та до оперативного чергового в ГУ ДФС у Житомирській області, а також за телефоном управління внутрішньої безпеки ДПА України: (0412) 418-003.
Новоград-Волинська ОДПІ