Сестра зарізала рідного брата

Увечері 16 лютого до чергової частини Новоград-Волинського відділу поліції зателефонував фельдшер станції швидкої допомоги та повідомив, що, приїхавши за викликом, на кухні квартири він виявив труп 42-річного чоловіка із ножовим пораненням черевної порожнини.
За результатами проведених оперативно-розшукових заходів, за підозрою у скоєнні вбивства затримано сестру потерпілого — 45-річну безробітну місцеву жительку.
Попередньо встановлено, що підозрювана та потерпілий тривалий час вели антигромадський спосіб життя, пиячили, не працювали. Перед трагедією оковиту спільно із такими ж пиятиками вживали декілька днів — «обмивали» отриману підозрюваною пенсію з інвалідності. На третій день вживання алкогольних напоїв сестра почала дорікати брату, що той не намагається знайти роботу, на що у відповідь почула лише образи.
«Ображена» сестра схопила ніж та зі всієї сили вдарила брата в живіт. Отямившись від люті та зрозумівши, що накоїла, жінка викликала швидку допомогу. Однак лікарі, приїхавши за викликом, тільки констатували смерть чоловіка.
Підозрювана раніше вже притягувалася до кримінальної відповідальності за умисне вбивство, грабіж та крадіжку. Враховуючи весь «послужний список», жінка за вбивство брата може сісти за грати на п’ятнадцять років або бути довічно позбавлена волі.
С.ФРАНЧУК, прокурор Новоград-Волинської місцевої прокуратури