Коротко...

ДО ДНЯ РІДНОЇ МОВИ
У Міжнародний день рідної мови на зустріч у садибі Косачів зібралися місцеві шанувальники української мови. Як розповіла голова об’єднання творчої інтелігенції міста Валентина Ксендзук, на захід прийшли небайдужі патріоти. Говорили про відомі українські родини, серед яких — родина Косачів, котра пропагувала українські пісні, поезію, легенди і казки у часи жорстких заборон.
У зустрічі взяли участь поети Анатолій Клюско та Лариса Ярмоленко, художній керівник ансамблю «Мальва» Галина Кучинська, журналіст Інна Романюк, вчителька гімназії Валентина Мальцева, Раїса Романчук з терцентру, декламаторка Катерина Кравчук, завідуюча дитсадка №14 Тетяна Гапоненко з колегою Ольгою Оніщук. «Читали вірші, співали пісні, говорили про Лесю Українку та війну в сучасній Україні, про значення національного у вихованні поколінь», — розповіла В.Ксендзук. І подякувала усім небайдужим, котрі знайшли час відвідати Музей Косачів.
Юлія КЛИМЧУК

ІЗ 1 БЕРЕЗНЯ ПІДВИЩУЮТЬСЯ ТАРИФИ НА ЕЛЕКТРИЧНУ ЕНЕРГІЮ ДЛЯ НАСЕЛЕННЯ
Відповідно до Постанови НКРЕКП №220 від 26.02.2015 р., із 1 березня 2016 р. підвищуються тарифи на електричну енергію для населення. Щоб уникнути у березні 2016 р. оплати за підвищеними тарифами за спожиту у лютому електроенергію, ПАТ «ЕК «Житомиробленерго» пропонує надати покази споживання електроенергії до кінця поточного місяця контролерам РЕМ. Також передати покази можна оператору колцентру енергопостачальної компанії за телефоном: (0412) 40-21-50, або на сайті ПАТ «ЕК «Житомиробленерго», у розділі «Ваш рахунок», із 20 лютого.
МІСЦЕВІ ДЕПУТАТИ ГОЛОСУВАТИМУТЬ, ЯК У ВЕРХОВНІЙ РАДІ
У відповідності до прийнятих Верховною Радою змін у Законі України «Про місцеве самоврядування в Україні» (щодо поіменних голосувань), з 23 лютого 2016 року у місцевих радах офіційно запроваджено поіменне голосування.
Наразі у великій залі Будинку рад розпочато роботи зі встановлення електронної системи персонального голосування та триває процес її технічного забезпечення. Тому надалі ця зала буде використовуватися винятково для проведення пленарних засідань сесій міської та районної рад, засідань виконавчого комітету міської ради, заходів, які організовуватиме міська та районна влада.
Що ж стосується зібрань, які планують проводити інші суб’єкти, пропонуємо використовувати зали, що знаходяться у закладах міста, зокрема, у міському Палаці культури ім. Лесі Українки. Просимо поставитись із розумінням!
У НОВОГРАДІ ЗАПРОВАДЯТЬ «ЕЛЕКТРОННЕ МІСТО»?
22 лютого відбулася прес-конференція за участю секретаря міської ради Олени Пономаренко, голови постійної комісії міської ради з питань економічного розвитку Сергія Хапчука та начальника Центру надання адміністративних послуг Михайла Макарчука.
Під час зустрічі Сергій Вікторович розповів про, так зване, «електронне місто», над яким він працює ще з 2014 року. Після підтримки даного проекту місцевою владою було створено робочу групу щодо запровадження «електронного міста», мета якого — максимально спростити надання адміністративних та інших послуг для громадян та унеможливлення корупційних схем.
Вже є певні напрацювання: з метою вивчення досвіду відбулася робоча поїздка у Вінницю та Житомир, у найближчих планах — впровадити за допомогою мережі Інтернет отримання низки послуг.
ЧЕРЕЗ СКАЗ У НОВОГРАДІ-ВОЛИНСЬКОМУ ОГОЛОШЕНО КАРАНТИН
За підсумками засідання надзвичайної протиепізоотичної комісії, що діє при міській раді, оголошено карантин на території міста, у зв’язку з випадком сказу тварини.
Така міра введена з 17 лютого 2016 року та триватиме 60 днів. Упродовж даного періоду в Новограді-Волинському заборонено торгівлю живими тваринами, а також проведення виставок та видовищних заходів із залученням тварин.
Нагадаємо, що 15 лютого у Новограді-Волинському, по вулиці Західній, виявлено випадок сказу собаки, що підтверджено експертизою Житомирської регіональної державної лабораторії ветеринарної медицини.
За матеріалами відділу інформації та зв’язків із громадськістю міської ради