Турніру на призи газети «Звягель» — 20 років!

Турніру на призи газети «Звягель» — 20 років!

Відкритий міський турнір із настільного тенісу на призи газети «Звягель» було започатковано ще у 1996 році — з легкої руки тодішнього директора газети «Звягель-Інформ», любителя гри в настільний теніс Миколи Григоровича Усенка. Протягом 20 років у ньому взяли участь провідні нині тенісисти та тенісистки з різних міст і районів Житомирщини, Рівненщини, які й сьогодні продовжують підтримувати спортивну форму, виступаючи у змаганнях різного рівня.
У ювілейних змаганнях, що пройшли 27 лютого на базі НВК «Гімназія імені Лесі Українки — школа І ступеня», стартувало понад півсотні юних любителів малої ракетки 2005-2006 р.н. з міста і району. До фінішної вісімки увійшли кращі у груповій стадії змагань.
Фінальний тур проводився за олімпійською системою, що ще більше підживлювало інтригу в кожній партії.
Серед юнаків у грі за чемпіонське звання зустрілися вихованець молодого амбітного тренера міської ДЮСШ В’ячеслава Возняка — Антон Цвіляк та лідер районної ДЮСШ (тренер — Анатолій Чечет) — Олександр Чечет. У поєдинку, де обоє фіналістів показали цікаву атакуючу гру, звитяги добився Олександр Чечет із рахунком 2:0 (11:9, 11:9).
У грі за третє місце Володимир Шелест із с.Яворівка переміг Івана Ярошука з колегіуму.
Серед дівчат до головного фіналу потрапили лише пред­ставниці ДЮСШ Новоград-Волинського району. Чемпіонкою стала яворівчанка Ярослава Корчемна, яка впевнено переграла з рахунком 2:0 (11:2, 11:5) Віку Добровольську з Гульська.
Третє місце — в активі Діани Бобровської з с.Яворівка, четвертою фінішувала Даша Біляченко (міська ДЮСШ).
Паралельно змагалися, готуючись до наступного чемпіонату області серед тенісистів та тенісисток 1999-2003 р.н., старші за віком. Серед юнаків переміг неодноразовий призер обласних змагань Ігор Нестерчук, який переграв товариша по команді Андрія Лук’янця із с.Гульськ. Третій призер — Антон Цвіляк.
У тенісисток перемогу здобула Аліна Боровик із с.Гульськ, котра у драматичній боротьбі переграла Дар’ю Орлову. Третє місце посіла Ярослава Філінська, четверте — Богдана Головатенко.
Призери нагороджені медалями, дипломами, подарунками. За найбільш технічну гру відзначені Дар’я Орлова та Антон Цвіляк.
Суддівська колегія відзначила перспективу наймолодших за віком учасників та учасниць, які зараз навчаються лише в четвертих класах загальноосвітніх шкіл міста і району. А саме: Богдана Шащука, Мирослава Бриндаса, Микиту Седлецького, Назара Максименка, Іллю Левицького, Дмитра Панасюка, Ольгу Прусак, Лєру Грималко. Вони, за умови наполегливих тренувань, мають гарні шанси опинитися у числі лідерів на наступних турнірах різного рівня.
Володимир БУРКОВСЬКИЙ