Коротко...

ЗАПЛАНОВАНО РЕМОНТ НА ФОРТЕЦІ
22 березня відбулася виїзна нарада представників міської влади з метою визначення видів робіт на території Фортеці, що розташована за міським Палацом культури.
За підсумками наради було визначено перелік робіт стосовно благоустрою території Фортеці, а саме — кронування дерев, упорядкування клумб, ремонт лавок, бордюрів, сходів та встановлення пандусів для людей з обмеженими можливостями, фарбування споруди «Дзвін» на оглядовому майданчику, металевої огорожі вздовж території, відновлення функціонування фонтану біля паркової скульптури «Лукаш і Мавка», облаштування дитячого майданчика, перенесення сміттєвих контейнерів тощо.
Кошти на виконання зазначених робіт будуть виділені з місцевого бюджету. Поточний ремонт та благоустрій території Фортеці має бути завершено до Міжнародного свята літератури і мистецтв «Лесині джерела» (29, 30, 31 липня).
ПРОПОЗИЦІЯ ВІД МОЛОДІ: СТВОРИТИ ЗОНИ ВІДПОЧИНКУ ПРОСТО НЕБА
Із цікавою та неординарною пропозицією завітала на прийом до міського голови молодь, яка представляє, так зване, соціальне підприємництво, що набуває все більшої популярності серед громадських організацій як ефективний механізм вирішення локальних соціальних і економічних проблем територіальних общин.
Вони запропонували створити у Новограді зони відпочинку з фаст-фудом, кінотеатром під відкритим небом, а також прикрасити стіни житлових будинків муралами, які так само набирають популярності серед молоді. Міський голова дав доручення начальникам відповідних управлінь та відділів детально вивчити дане питання.
Наступний виїзний прийом громадян міським головою відбудеться у п’ятницю, 25 березня, з 10:00 до 16:00, у приміщенні ЗОШ №6.
Підготував Олег БРЮХАНОВ

ПРОВОДИТЬСЯ ПОЧАТКОВА ОЦІНКА ПОТРЕБ СІМЕЙ УЧАСНИКІВ АТО
Протягом січня-лютого 2016 року спеціалістами Центру соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді й управління праці та соціального захисту населення міської ради відвідано
21 міську сім’ю, в яких проживають учасники АТО. Встановлено, що 6 осіб на даний час перебуває на лікуванні у військових шпиталях, санаторіях, медичних закладах України. Членів сімей підтримано, проінформовано про заклади та установи міста, до яких можна звертатися для вирішення проблемних питань, запропоновано звертатися до Центру соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді для отримання соціальних послуг. Одна сім’я й одна особа поставлені в міському Центрі соціальних служб на облік сімей і осіб, які опинились у складних життєвих обставинах, для сприяння у вирішенні їхніх проблем. Відвідування сімей учасників антитерористичної операції продовжується.
А.КОРНІЙЧУК, спеціаліст Центру соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді

НОВОГРАДСЬКА БІБЛІОТЕКА ВИЗНАНА КРАЩОЮ В ОБЛАСТІ
Центральна міська бібліотека ім.Юрія Ковальського за підсумками роботи за 2015 рік визнана найкращою бібліотекою області й отримала відзнаку обласного конкурсу управління культури «Золоті джерела».
У 2015 році діяльність Центральної міської бібліотеки ім.Юрія Ковальського була активною та насиченою. Впродовж року працівники бібліотеки провели низку масштабних заходів до свят та ювілейних дат, брали участь у реалізації різноманітних проектів.
Відтак, за активну діяльність у популяризації книги, плідну та творчу роботу заклад визнано переможцем обласного конкурсу управління культури «Золоті джерела» у номінації «Краща районна, міська бібліотека».
Л.ОНИЩУК, директор міської централізованої бібліотечної системи, директор Центральної міської бібліотеки ім.Юрія Ковальського

НОВІ ЗДОБУТКИ УЧНІВ ШКОЛИ МИСТЕЦТВ
У Житомирі відбувся обласний огляд-конкурс ансамблевої гри серед учнів шкіл естетичного виховання. Колективи Школи мистецтв Новограда-Волинського є постійними учасниками конкурсу. Цього року в огляді брали участь 10 ансамблів. Серед них здобули призові місця:
— І місце — дует баяністів (керівники — О.В.Тишкевич та О.А.Доценко);
— ІІІ місце — ансамбль скрипалів старших класів (керівник — Л.В.Полтавченко, концертмейстер — А.А.Чечет);
— ІІІ місце — ансамбль бандуристів (керівник — І.С.Вовк);
— ІІІ місце та грамота за виконання «Польки» — дует піаністів (керівник — О.А.Сергійчук);
— грамота за артистизм виконання — дует піаністів старших класів (керівник — О.А.Сергійчук).
Дирекція Школи мистецтв