Тестодром 15/2016

Відповідаючи на питання «Тестодрому», ви можете перевірити рівень своєї ерудиції. Для цього підсумуйте очки, які ви одержите за правильні відповіді.

  1. Безбілетний пасажир. А. Лис. Б. Вовк. В. Заєць. Г. Миша.

  2. Що спільного мають Карфаген, Нью-Йорк та Новоград-Волинський? А. Їх любила Леся Українка. Б. Назва містить «нове місто». В. Однакова кількість річних опадів. Г. Однакова довжина центральних вулиць.

  3. Що об’єднує слона, черепаху, ворону, білугу? А. Однакове число потомків. Б. Велика швидкість руху. В. Однакова температура тіла. Г. Є довгожителями Землі.

  4. Батьком якої науки вважають Геродота? А. Математики. Б. Хімії. В. Географії. Г. Історії.

  5. Хто з відомих історичних постатей, згадавши, що за день не зробив нікому нічого хорошого, сказав: «Друзі мої, я втратив день»? А. Імператор Риму Тіт. Б. Наполеон Бонапарт. В. М.Горбачов. Г. Л.Берія.

  6. Скільни держав входить до ЄС? А. 17. Б. 23. В. 25. Г. 28.

  7. Який знаменитий поет був видатним плавцем свого часу? А. Байрон. Б. Гете. В. Міцкевич. Г. Лермонтов.

  8. Яка тварина у Франції в роки Першої світової війни була нагороджена орденом Почесного Легіону? А. Поштовий голуб. Б. Собака. В. Кінь. Г. Корова.

  9. З 1 січня 2007 року виконує  свої обов’язки Генсек ООН Пан Гі Мун. Яким за рахунком Генсеком з моменту створення ООН є цей Пан? А. Восьмим. Б. Дев’ятим. В. Десятим. Г. Одинадцятим.

  10. Яка назва головного стадіону ХХІХ Олімпійських ігор у Китаї 2008 року? А. Пташине гніздо. Б. Квітка лотоса. В. Піднебесна ваза. Г. Чаша терпіння.


Одразу попереджаємо: не варто надто серйозно ставитися до результату тестування, але задуматися не завадить. Отже, за кожну правильну відповідь на запитання №1-3 нарахуйте собі по очку, за правильні відповіді на запитання №4-6 – по два очки і по три очки за кожну правильну відповідь на запитання №7-10.

0 очок – Безнадійний випадок.
1-7 очок – Є ще деякі надії.
8-14 очок – Людина середньої ерудиції.
15-20 очок – Досить ерудована людина.
21 очко – Ви – суперерудит.

Склав Анатолій КАМІНСЬКИЙ


ВІДПОВІДІ НА ТЕСТОДРОМ У №15: 1. В. 2. Б. 3. Г. 4. Г. 5. А. 6. Г. 7. А. 8. А. 9. А. 10. А. (Натисніть Ctrl+A)