Рішенням адмінкомісії буде покарано за несанкціоноване втручання в систему опалення

У березні цього року працівники КП «Новоград-Волинськтеплокомуненерго» виявили факт несанкціонованого втручання в систему опалення. Це сталося в одній із квартир житлового будинку, що розташований за адресою: вул.Пушкіна, 11. Мешканець даної квартири використовував теплоносій для власних потреб, чим завдав матеріальних збитків підприємству. Тепер ступінь його вини та суму штрафу визначатимуть на засіданні адмінкомісії.
Як розповіли «Звягелю» на підприємстві, чимало мешканців міста звертаються до КП «Новоград-Волинськтеплокомуненерго» зі скаргами на невідповідність температури в житлових приміщеннях встановленим санітарним нормам. Тобто, нарікають на неякісне теплопостачання. Підприємство реагує на такі скарги: проводяться заміри температурного режиму, про що складаються відповідні акти. І, в разі невідповідності температури повітря нормативним показникам, проводиться перерахунок розміру плати за централізоване опалення, а також усуваються недоліки в роботі внутрішньобудинкових систем опалення, які є причиною цього. Хоча, насправді, усунення несправностей у роботі внутрішньобудинкових систем опалення і не входить до завдань підприємства, оскільки це — функції ОСББ.
Проте не всі споживачі проявляють порядність у взаємовідносинах із теплопостачальним підприємством. У багатоквартирних житлових будинках знаходяться «умільці», які самовільно втручаються в систему теплопостачання (облаштовують теплі підлоги, встановлюють додаткові прилади обігріву, батареї на балконі, звужують діаметри трубопроводів, кранів тощо), тим самим розбалансовуючи гідравлічну систему будинку.
Маючи на меті забезпечення особистих комфортних умов проживання, такі люди нехтують інтересами інших мешканців будинку (сусідів), які недоотримують тепло в своїх квартирах.
Для хімічної підготовки та нагріву одного кубометра теплоносія підприємство витрачає 132,25 грн. Тому КП «Новоград-Волинськтеплокомуненерго» звертається до мешканців міста з проханням не шукати способів обманювати підприємство, і тим самим не знижувати якість наданих послуг та не порушувати закону.
На підприємстві нагадують, що вже зараз тут починають готувати господарство до наступного опалювального сезону. Невід’ємною умовою при цьому є розрахунок за спожитий газ і проведення необхідних ремонтних робіт (господарство Теплокомуненерго налічує 84 котли, 24 км теплових мереж у двохтрубному вимірі, десятки й сотні інших життєво важливих агрегатів). Водночас борг за спожите тепло (включаючи нарахування березня) становить 3,68 млн. грн. Тому керівництво підприємства звертається до споживачів невідкладно розрахуватися за отримані послуги.
Підготував Олег БРЮХАНОВ