У пауерліфтингу — боротьба за рекорди

У пауерліфтингу — боротьба за рекорди

Днями у Луцьку проходив VI Відкритий чемпіонат України ВПА з пауерліфтингу, жиму штанги лежачи та станової тяги.


Перше місце серед тинейджерів (18-19 років) та третє місце серед дорослих у категорії до 56 кг із результатом 117,5 кг посіла Юлія Ружицька, виконавши при цьому норматив майстра спорту та оновивши в цій категорії рекорди України, Європи і світу! Зауважимо, що попередні рекорди також належали спортсменці з Новограда-Волинського — Олені Пилипчук, і були встановлені рік тому.
Перше місце серед тинейджерів (18-19 років) та перше місце серед дорослих у категорії до 60 кг, подолавши штангу вагою 125 кг, здобула Людмила Сус. І це — знову рекорд України!
У відкритій віковій категорії до 82,5 кг, подолавши штангу вагою 137,5 кг, переможцем стала Світлана Перебейнос, котра виконала норматив кандидата у майстри спорту і, як і колеги по команді, оновила низку рекордів.
Ярослав Прокопенко здобув перше місце серед тинейджерів (14-15 років) у категорії до 75 кг, подолавши штангу 135 кг. Назар Сокол — друге місце серед тинейджерів (16-17 років) у категорії до 75 кг. Його результат — 165 кг.
Сергій Остапчук посів друге місце у відкритій віковій категорії до 75 кг. Виконав норматив майстра спорту, подолавши штангу вагою 205 кг.
Тренер команди Вадим Омельчук цього разу посів друге місце у відкритій віковій категорії (до 100 кг), подолавши штангу вагою 222,5 кг.
Відзначимо, що у змаганнях взяли участь 270 спортсменів із 20 областей України, а також представники Польщі й Азербайджану.
Олег БРЮХАНОВ