Перед стадіоном «Авангард» облаштують парковку для автомобілів

Про це і не тільки розповів на зустрічі з пресою голова постійної депутатської комісії міської ради з питань житлово-комунального господарства та екології Анатолій Легенчук.
Анатолій Володимирович озвучив наміри міської влади в поточному році стосовно галузі житлово-комунального господарства.
Так, у 2016 році, насамперед, планують завершити роботи, розпочаті у 2015 році. Крім цього, будуть облаштовані тротуари по вулицях Сагайдачного і Лесі Українки. У центрі міста — на безіменній вулиці, що веде від Парку до стадіону — створять стоянку для авто. Реконструкція також зачепить площу Лесі Українки — візитівку міста, на якій подекуди асфальт уже взявся буграми.
За рахунок співпраці з міжнародними агенціями-донорами, 2,3 млн. грн. буде спрямовано на модернізацію господарств ОСББ (це, зокрема, стосується п’яти новостворених ОСББ). У двох будинках буде проведено термомодернізацію.
Вперше за багато років (саме так висловився Анатолій Легенчук) виділено кошти з міського бюджету (950 тис. грн.) на ремонт доріг і тротуарів, що розташовані у дворах багатоповерхових будинків.
Планується також реконструкція фонтану. А в цілому щодо центрального Парку культури й відпочинку, — буде створено посаду відповідального за стан і утримання Парку загалом.
Окремим питанням Анатолій Легенчук зупинився на екологічному стані у місті — забрудненості річок Случ і Смолка та зрізанні дерев. Днями офіційна делегація з міста й району побувала у містечку Понінка, де намагалися з’ясувати причини забруднення басейну Случі.
Щодо дерев, то тут, за словами Легенчука, проводиться санітарна очистка міста від хворих і старих дерев, які становлять небезпеку можливим падінням у разі буревію. На закиди громади, що, мовляв, аж занадто багато дерев було зрізано цієї весни, Анатолій Володимирович відповів: «А як дерево впаде і наробить біди, то тоді казатимуть, чому вчасно не зрізали?». До того ж, за словами голови комісії, одночасно зі зрізанням йде висадження саджанців, а отримана при зрізанні деревина виділяється на потреби комунальних підприємств і для забезпечення громадян паливом.
Олег БРЮХАНОВ