На Житомирщині розпочато кримінальне провадження за фактом забруднення річок Случ та Хомора

Інформацію про забруднення річок Хомора і Случ, що прозвучала на центральних телеканалах, вивчено Новоград-Волинською місцевою прокуратурою, організовано перевірку та доручено Баранівському ВП Новоград-Волинського ВП ГУНП в області внести відомості до Єдиного реєстру досудових розслідувань за ч.1 ст.242 (Порушення правил охорони вод) КК України. Про це повідомила керівник Новоград-Волинської місцевої прокуратури Галина Пилипчук.
Вона зауважила, що на території Баранівського району склалася катастрофічна екологічна ситуація із забрудненням невідомою речовиною річок Хомора та Случ, що спричинило масову загибель живих організмів, риби та раків. Екологічну небезпеку одразу відчули місцеві жителі, які живуть поблизу річок, та поскаржилися журналістам.
«Як свідчать попередні висновки спеціалістів, у річку Хомору, яка впадає у річку Случ, ймовірно, скинуло екологічно небезпечні викиди підприємство Хмельниччини. Із метою виявлення джерела забруднення, встановлення винних осіб та притягнення їх до відповідальності, місцевим відділенням національної поліції розпочато кримінальне провадження», — уточнила Галина Пилипчук.
Наразі залучено спеціалістів екологічних служб, проводиться огляд місця події, здійснюються першочергові слідчі дії. Процесуальне керівництво у кримінальному провадженні здійснює Новоград-Волинська місцева прокуратура.
Прес-служба прокуратури Житомирської області