Хроніка 18/2016

ВИЯВИЛИ НАРКОТИКИ
На одній із центральних вулиць міста Новограда-Волинського поліцейські помітили чоловіка, поведінка якого видалася їм підозрілою. Під час проведення поверхневого огляду у рукаві куртки 36-річного звягельчанина було виявлено медичний шприц, частково наповнений коричневою рідиною, що зовні нагадувала опій ацетильований. Чоловік зізнався, що наркосировину зберігав для власного вжитку, оскільки вже довгий час є залежним від ін’єкційних наркотиків.
За фактом незаконного зберігання наркотичних засобів (ст.309 ККУ) розпочато кримінальне провадження. Подібні протиправні дії караються штрафом, виправними роботами, піврічним арештом, обмеженням або позбавленням волі строком до 3 років.
ЗАТРИМАЛИ ЗУХВАЛИХ АВТОЗЛОДІЇВ
Із заявою про крадіжку транспортного засобу до співробітників Новоград-Волинського відділу поліції звернувся 54-річний житель обласного центру. Чоловік повідомив, що його автомобіль, залишений у дворі приватного домоволодіння в селі Тупальці, викрали. Потерпілий не міг припустити, кому знадобилася його старенька «ВАЗівка», яка, до того ж, була «не на ходу». Сума збитку склала близько 25 тисяч гривень.
Правоохоронці провели огляд місця події та розпочали низку оперативно-розшукових заходів. Врешті інспектори поліції розкрили загадкове зникнення автомобіля. Кузов від нього знайшли у лісосмузі поблизу сусіднього населеного пункту, а пізніше встановили і затримали винуватців події. Ними виявилися двоє безробітних жителів села Гульська, віком 42 та 51 років.
Чоловіки у скоєному зізналися та розповіли, що до крадіжки вони підготувалися заздалегідь. З’ясували, що господар проживає в обласному центрі та лише час від часу навідується до свого заміського будинку. Завести чужу автівку їм не вдалося, оскільки в ній не було ані пального, ані акумулятора. До того ж, транспорт був... без одного колеса. Тоді злодії поставили на «ВАЗівку» власне запасне колесо, причепили трос і відбуксирували. Першу добу викрадене авто переховували у гаражі, а наступної ночі — перетягнули до лісу. Там автівку розібрали на запчастини. Частину з них встигли продати, а решту — кардан, двигун та дверцята — правоохоронці вилучили.
Чоловікам загрожує від 5 до 8 років позбавлення волі.
ВИКРАДЕНЕ ЗДАВ ДО ЛОМБАРДУ…
До чергової частини Новоград-Волинського відділу поліції із заявою про крадіжку звернувся 35-річний житель Суслів. Чоловік повідомив, що приїхав у справах до райцентру та залишив свою «ВАЗівку» поблизу одного з багатоквартирних будинків у центральній частині міста. Коли ж повернувся, то виявив, що водійські дверцята відчинені, а із салону зникли два мобільних телефони. Сума збитку склала близько 600 гривень.
Правоохоронці встановили, що зловмисник потрапив усередину автівки шляхом пошкодження замка у водійських дверцятах. Крадія було викрито. Ним виявився 18-річний звягельчанин. Молодик зізнався у скоєному та розповів, що гаджети, видавши за власні, здав до одного із місцевих ломбардів, а виручені гроші витратив на власні потреби.
За чинним законодавством, парубку загрожує покарання від штрафу до позбавлення волі на строк до трьох років.
Відділ комунікації ГУНП в Житомирській області

ПРИПИНЕНО НЕЗАКОННУ ОРЕНДУ 290 ГА ЗЕМЛІ ВАРТІСТЮ 2,8 МЛН. ГРН.
За результатом розгляду позову Ново­град-Волинської місцевої прокуратури господарським судом Житомирської об­ласті прийнято рішення про повернення з незаконної оренди 290 га землі вартістю 2,8 млн. грн., що знаходиться у Романівському районі.
Установлено, що у 2013 році Романівською райдержадміністрацією укладено з товариством договір про надання в оренду 53 земельних ділянок загальною площею 290 га для ведення товарного сільськогосподарського виробництва із невитребуваних часток (паїв) на території Ясногородської сільської ради.
Проте орендар не виконував договірних зобов’язань, не сплачував орендної плати та не використовував землю за цільовим призначенням, що призвело до стихійного забур’янення земель сільськогосподарського призначення.
Завдяки вжитим прокуратурою заходам представницького характеру, припинено незаконну оренду землі вартістю 2,8 млн. грн.
Прес-служба прокуратури Житомирської області