Слово про директора

Слово про директора

Якщо твої плани розраховані на рік, — сій жито,
якщо на десятиліття, — саджай дерево,
якщо на віки, — виховуй дітей…

На околиці Новограда-Волинського, серед квітучої зелені, розташувалась загальноосвітня школа І-ІІІ ступенів №9. Це — відома в місті школа, яка славиться своєю історією. Їй цьогоріч виповнюється 95 років! А керує цією славетною гостиною Віктор Кузьмич Мельник. 23 квітня йому виповнилося 65 років!
І тільки тепер, із плином часу, ми починаємо усвідомлювати, якою незвичайною є робота цього мудрого чоловіка, бо 35 років він уміло керує школою. Щодня потрібно вирішувати десятки господарських справ, питання організації навчання і виховання майже тисячі учнів. До того ж, йому треба готуватися і до власних уроків, зборів учителів, учнів, батьків.
На думку багатьох, він є природжений Учитель, наполегливий у своїх цілях, уміє тримати себе в руках, має життєвий досвід, глибокі всебічні знання, високу культуру. А головне — любить дітвору і вчительську справу, і, звичайно ж, власний приклад директора, який невпинно задає руху всьому шкільному механізму.
Без цього працьовитого, енергійного чоловіка не можуть уявити школу учні і вчителі, як не може уявити своє життя без них і В.К.Мельник. Йому пасує все: і високе педагогічне звання Заслуженого вчителя України, яке було присвоєно у 2012 році, і зовнішній спокій, і сивина, і та мудра строгість, яка тримає школу на рівні в дисципліні і навчанні.
Кажуть, учитель — професія від Бога, а решта всі професії — від учителя. Педагогами народжуються, педагог — це покликання. Тому сьогодні наші особливі вітання у цей святковий день для Вас, шановний Вікторе Кузьмичу! Зичимо Вам здоров’я, злагоди в родині. Щоб ваші учні були здібними, хотіли вчитися, небайдужими і, найголовніше, — вдячними. Подяка за жертовну працю Вам, як керівнику школи, бо на Ваші плечі лягли завдання не просто навчати, виховувати дітей, а керувати навчальним закладом. А Вам вдається з простого будинку створювати палац дитячих мрій. Нехай у Вашому житті завжди збуваються і Ваші мрії! З ювілеєм Вас!
Л.БІЛЕЦЬКА, вчитель ЗОШ №9