Новини футболу

РАЙОННИЙ КУБОК ВИХОДИТЬ НА ФІНІШНУ ПРЯМУ
24 квітня відбулися матчі 1/4 фіналу районного футбольного кубка «Весна надій-2016»: ФК «Чижівка» — ФК «Сусли» — 2:1; ФК «Майстрів» — команда ветеранів — 3:0; ФК «Середня Деражня» — ФК «Горбаша» — 6:1; ФК «Ярунь» — ФК «Повчине» — 2:2 (по пенальті — 2:3).
У результаті сліпого жеребу були визначені наступні півфінальні пари (на цій стадії змагань передбачено по два матчі — вдома і на виїзді): ФК «Чижівка» — ФК «Повчине»; ФК «Середня Деражня» — ФК «Майстрів».
Перші матчі відбудуться 1-3 травня, матчі-відповіді — 8 травня. Фінальна гра запланована на 15 травня і проходитиме в Новограді-Волинському на стадіоні «Авангард» (початок — о 16:00).
ФУТБОЛЬНА МОЛОДЬ ІЗ ЯРУНЯ Й ГОРОДНИЦІ — СЕРЕД ЛІДЕРІВ «ШКІРЯНОГО М’ЯЧА»
Визначені переможці обласних зональних змагань із футболу на призи клубу «Шкіряний м’яч-2016». Про це повідомляє офіційний сайт Житомирської обласної федерації футболу.
Змагання проводилися у трьох вікових групах — 2003, 2004, 2005 років народження.
У віковій групі 2003 р.н. третє місце в зональній першості серед восьми збірних посіли юні футболісти з Яруня, пропустивши вперед команди з Бердичева й Баранівки.
У віковій групі 2005 р.н. також третіми (серед восьми збірних) стали футболісти з Городниці.
«АВАНГАРД» ГРОМИТЬ ФК «БАРАНІВКА» І ВИХОДИТЬ ДО ЧВЕРТЬФІНАЛУ
7:0 — такий результат було зафіксовано у матчі-відповіді 1/8 фіналу кубка Житомирської області з футболу пам’яті Героїв Небесної Сотні між новоградським «Авангардом» і ФК «Баранівка», що відбувся минулої суботи.
Власне, після виїзної перемоги з рахунком 4:2 тиждень тому в Баранівці ніхто не сумнівався, що «Авангард» у підсумку продовжить ходу кубковою дистанцією, але надзвичайно результативний футбол, без сумніву, потішив уболівальників.
Відзначимо, що в цьому матчі виблиснула зірка юного нападника «Авангарду» Дмитра Штомпеля, котрий став автором аж п’яти голів.
Відповідно до турнірної сітки, суперником «Авангарду» в чвертьфіналі обласного кубка стане ФК «Бердичів».
Інша новоградська команда — новостворений «Звягель» — цьогорічний похід за кубком припинив. Після домашньої поразки від ФК «Коростень» (0:3) у звягельчан було надто мало шансів на сумарний успіх. Виїзна нічия з рахунком 0:0 у матчі-відповіді вивела до 1/4 фіналу команду з Коростеня.
У ЦЬОМУ СЕЗОНІ НОВОГРАД МОЖЕ СТАТИ СВІДКОМ ФУТБОЛЬНОГО «ДЕРБІ»
Цими днями офіційний сайт Житомирської обласної федерації футболу опублікував попередній список команд вищої та першої ліг, що виявили бажання брати участь у чемпіонаті області з футболу сезону 2016 року.
Вища ліга наразі нараховує 10 футбольних колективів. Прикметно, що два із них — представлятимуть Новоград-Волинський. Йдеться, звісно, про «Авангард» і «Звягель».
Також, традиційно, двома командами буде представлений Коростень. Присутні й старожили — ФК «Бердичів» та «Фортуна» (Андрушівка). А обласний центр цього сезону планує делегувати до вищої ліги аж три команди.
Турнір першої ліги планується проводити у двох підгрупах. У зоні «В» заявлено городницьке «Полісся».
Утім, на сайті наголошується, що це — тільки попередні списки. Отже, не виключено, що склад учасників обласних турнірів може зазнати змін.
Олег БРЮХАНОВ