Як перший чемпіонат міста зі «Street Workout» набув статусу міжнародного!

Як перший чемпіонат міста зі «Street Workout» набув статусу міжнародного!

Десятки глядачів, котрі зібралися у Парку культури й відпочинку у суботу, 23 квітня, щоб стати свідками першого чемпіонату міста з вуличного спорту під назвою «Street Workout», без сумніву, звернули увагу на трюки у виконанні темношкірого хлопчини. Як з’ясувалося, він — родом із Єгипту. Тож, його участь у новоградському чемпіонаті надала змаганням, так би мовити, статусу міжнародних.
Загалом учасників назбиралося понад 100 чоловік. Організатори — молодіжна спортивна команда «Energy Life Style» — провели показові виступи, потішив глядачів ефектний виступ дівчат «Pole Dance». На тлі цього розважав публіку рок-гурт «Fluent».
«Звісно, не все пройшло так, як планували організатори. Але це — перший такий захід, так що, не судіть суворо. Адже ми старалися, як могли, і все зробити власними силами — фінанси, апаратура, грамоти, медалі, кубки…», — розповідає один із лідерів місцевого руху воркауту Геннадій Стремецький.
Схвально про ідею подібних змагань відгукнувся і голова міського спорткомітету Олександр Гордієнко, котрий зауважив, що перевагою вуличного спорту є його доступність для кожного бажаючого, порівняно незначні затрати на інвентар і можливість поєднання з іншими видами спорту.
А переможцями у всіх номінаціях, як не прикро для звягельчан, стали гості-спортсмени з Житомира.
«У них там більше цей вид спорту «розкручений», краща підготовка», — прокоментував Геннадій Стремецький.
Зі свого боку місцеві організатори пообіцяли при підготовці наступних подібних заходів продумувати по декілька кроків наперед, аби можливі нюанси не застали зненацька. Ну і, звісно, наполегливо тренуватися, аби надалі призи за перші місця залишалися в Новограді.
Олег БРЮХАНОВ