Новини футболу

КОМАНДА НОВОГРАД-ВОЛИНСЬКОГО РАЙОНУ — УЧАСНИК ОБЛАСНИХ ЗМАГАНЬ «ШКІРЯНИЙ М’ЯЧ»
Фінали проходили у трьох вікових групах: 2003 р.н. — у Житомирі (U-13); 2004 р.н. — у Лугинах (U-12); 2005 р.н. — у Бердичеві (U-11).
Як повідомляє Житомирська обласна федерація футболу, у групі U-13 за перемогу змагалися юні футболісти з Житомира, Черняхова, Ружина, Коростеня, Бердичева, Новоград-Волинського району і Баранівки.
Перше місце посіла команда з Житомира (ЗОШ №14), яка перемогла Коростенську команду (ЗОШ №3) з рахунком 3:1. Бронзовим призером у матчі із командою Новоград-Волинського району стала команда з м.Черняхів (1:0).
Серед кращих гравців турніру визнано півзахисника В.Ейсмонта з Новоград-Волинського району.
ТРИ «СУХИХ» ДЛЯ «БЕРДИЧЕВА»
Із рахунком 3:0 завершився матч-відповідь 1/4 фіналу кубка Житомирської області з футболу пам’яті Героїв Небесної Сотні між командами «Авангард» і «Бердичів», що проходив минулої суботи в Новограді-Волинському. Нагадаємо, перша гра, що відбулася за тиждень до цього, переможця не виявила (0:0).
Матч розпочався під супровід зливи, і вже на першій хвилині мокрий газон зіграв на руку господарям: невдало вибиваючи м’яча в поле, захисник ФК «Бердичів» переправив його у власні ворота — 1:0.
Після цього ініціативою заволоділи гості. «Авангард» натомість відповідав контратаками. І щонайменше тричі до перерви повинен був збільшувати свою перевагу в рахунку. Проте голи прийшли аж у другому таймі. Спочатку — з пенальті (2:0), а потім — після чергової швидкої атаки — 3:0. Всі намагання гравців ФК «Бердичів» на гол престижу ні до чого не призвели — «Авангард» упевнено довів гру до перемоги і вийшов до півфіналу.
Суперником на цій стадії турніру стала «Фортуна» з Андрушівки, яка й у другому чвертьфінальному матчі виявилася сильнішою за «Автомобіліст» (Стрибіж) — 1:0.
Іншу півфінальну пару сформували команди з Коростеня — «Мал» і ФК «Коростень».
НОВОГРАДСЬКЕ «ДЕРБІ» ЗАПЛАНОВАНО НА ЛИПЕНЬ
Офіційний сайт Житомирської обласної федерації футболу опублікував календар чемпіонату області на 2016 рік (перше коло). Станом на тепер, у розіграші представлено десять команд, із яких аж три (!) мають прописку в Новоград-Волинському районі.
До раніше анонсованих «Авангарду» і «Звягеля» додалося городницьке «Полісся». Тож, місцевого футболу цього літа на Звягельщині обіцяє бути вдосталь.
Відповідно до календаря (який, як завжди, може зазнавати змін), очне протистояння «Звягеля» й «Авангарду» намічено на 9-ий тур, що відбудеться 16 липня.
Олег БРЮХАНОВ