Звягельські «Мальви» у Трипіллі

Звягельські «Мальви» у Трипіллі

Минулої суботи фольклорний колектив «Мальва» Палацу шкільної молоді поїхав до Київської області, у село Трипілля, що в Обухівському районі, аби взяти участь у Всеукраїнському дитячому фольклорному етнографічному фестивалі «Весна в Київській Русі».
Спочатку захід планували провести у селі Копачів Обухівського району — на території Центру культури та історії Київської Русі. Оскільки погода підвела, то дійство перенесли у приміщення школи-інтернату села Трипілля, де знаходиться відомий Київський обласний краєзнавчий музей Трипільської культури. Саме там відбувся святковий концерт дитячих творчих колективів «Барви рідної землі».
У фестивалі взяли участь талановиті діти з Харківської, Сумської, Хмельницької, Київської та Житомирської областей. До речі, учасники «Мальви» — наймолодші — учні 3-5 класів.
Перед глядачами постали п’ять різних інтерпретацій дитячих ігор, веснянок, танців, через які кожен регіон представив притаманну тільки їм культуру і традиції. Гостинна атмосфера фестивалю передалася кожному учаснику і, незважаючи на зливу за вікнами, у залі не вщухали аплодисменти і дитячий сміх.
Кожен колектив отримав у подарунок святковий запашний коровай на рушнику. Київська ОДА вручила колективам подарунки і подяки за вагомий внесок у справу відродження і примноження надбань національної культури, популяризації українського фольклору, високий художній рівень колективу та активну участь у Всеукраїнському дитячому фольклорно-етнографічному фестивалі «Весна в Київській Русі».
Двері відчинив Музей Трипільської культури. Діти милувалися краєвидами Трипільського краю, фотографувалися на березі Київського моря. Була організована екскурсія у Центр культури та історії «Парк Київська Русь». При вході артисти театру «Парк Київська Русь» у етнічних костюмах зустрічали гостей фестивалю з хлібом-сіллю, розважали іграми та забавами, катаннями на бричках, веселими прогулянками на конях серед старовинних будинків, веж, човнів. Надвечір «Мальва» побувала на Майдані Незалежності, де діти віддали шану пам’яті Героям Небесної Сотні…
Хочеться висловити вдячність організаторам фестивалю — людям щирим, із великим ентузіазмом. А «Мальва» вже отримала запрошення на фестиваль, що відбудеться наступного року.
Наталія ТАТАРИНЦЕВА
Фото автора