Новоград — місто рекордів: понад 700 осіб утворили живий вінок

Новоград — місто рекордів: понад 700 осіб утворили живий вінок

Під гаслом «Єднаймося, друзі, країна єдина. Миру хоче кожна родина» звягельчани зустрічали Всеукраїнський день вишиванки, який цьогоріч святкуємо 19 травня. Уже протягом багатьох століть вишита українська сорочка — це символ краси, здоров’я, щасливої долі, святості та любові.
Новоград-Волинський відзначав День української вишиванки в рамках регіонального молодіжного фестивалю патріотичної пісні «З Україною в серці», що проводився на стадіоні «Авангард». Студенти та викладачі КВНЗ «Новоград-Волинський медичний коледж» під керівництвом директора Олени Солодовник та заступника директора з виховної роботи Ніни Мороз провели флешмоб — одягнули вишиванки та створили вінок зі стрічкою. Цим самим встановивши національний рекорд за найбільшою кількістю людей, котрі долучились до флешмобу — 701 учасник.
У рамках акції на зібрані кошти від місцевих студентів-активістів, підприємств і організацій було придбано 31 вишиванку, які подарують дітям Сходу України.
Гучні українські пісні, запальні танці та барвисті вишиванки дарували присутнім усмішки на обличчі, тепло, затишок та відчуття того, що ми — українці.
Наталія КОВАЛЬЧУК
фото Сергія ЩУРУКА