Хроніка 22/2016

РОЗШУКУЮТЬ РЕСТОРАННОГО ЗЛОДІЯ
23 травня до Новоград-Волинського відділу поліції звернувся 29-річний житель району із заявою про крадіжку його мобільного телефону вартістю майже 5 тисяч гривень.
Поліцейські з’ясували, що напередодні чоловік відпочивав у місцевому кафе. Саме там, скориставшись його безпорадним станом через алкогольне сп’яніння, злодій викрав його мобільний телефон.
У рамках розпочатого кримінального провадження за ст.185 (Крадіжка) Кримінального кодексу України правоохоронці провели низку спеціальних заходів, у тому числі вивчили записи з камер відеоспостереження на місці події. У результаті поліцейські встановили, що до вчинення кримінального правопорушення причетний 19-річний житель райцентру. Нині триває його розшук.
Відповідно до законодавства, хлопцеві загрожує до 3 років позбавлення волі.
ОБІКРАВ СВОЮ ПЛЕМІННИЦЮ
24 травня до Новоград-Волинського відділу поліції звернулась 21-річна місцева жителька із заявою про крадіжку з її будинку пральної машини вартістю 4 тисячі гривень. На місці події поліцейські з’ясували, що до вчинення злодіяння може бути причетний хтось із рідних чи знайомих заявниці, хто мав вільний доступ до помешкання.
Провівши низку спеціальних заходів, правоохоронці з’ясували, що до вчинення крадіжки причетний 29-річний житель райцентру. Він зізнався у скоєному. Нині триває з’ясування всіх обставин. За вчинення крадіжки чоловікові загрожує до 3 років позбавлення волі.
Відділ комунікації ГУНП в Житомирській області

ПАТРУЛЬНІ МІСТА ВИЛУЧИЛИ У ЗВЯГЕЛЬЧАНИНА НАРКОТИКИ
Під час патрулювання міста на одній із центральних вулиць поліцейські помітили молодика, поведінка якого видалася їм підозрілою. Патрульні зупинили хлопця, який під час бесіди помітно нервував.
Провівши поверхневий огляд, поліцейські виявили в сумці парубка поліетиленові пакети з порошком білого кольору, згортки фольги з подрібненою рослинною сумішшю та інше специфічне приладдя.
Конкретних пояснень щодо вмісту сумки молодик, 24-річний звягельчанин, надати не зміг. Визнав лише, що знайдене належить йому, а у пакунках знаходиться амфетамін та канабіс.
Нині у рамках криміналь­ного провадження право­охоронці перевіряють інформацію про виготовлення та можливий збут молодиком небезпечної «продукції».
Хлопцеві може загрожувати до 3 років позбавлення волі.
Відділ комунікації ГУНП в Житомирській області

ЗАТРИМАЛИ ДОМУШНИКА-ГАСТРОЛЕРА
До чергової частини Новоград-Волинського відділу поліції звернулися двоє місцевих жителів, віком 49 та 56 років. Чоловіки повідомили, що у їхніх домівках «попрацював» невідомий. Із приватного будинку одного з потерпілих невідомий викрав 37 тисяч гривень. А інший власник квартири позбувся золотих прикрас на суму близько 9 тисяч гривень.
За вказаними адресами прибули працівники слідчо-оперативної групи. Під час огляду місць подій правоохоронці з’ясували, що у всіх випадках крадій проникав у приміщення шляхом відтискання металопластикових вікон.
У результаті проведеної роботи, поліцейським вдалося вийти на слід злочинця. Ним виявився раніше судимий за крадіжки, 38-річний житель Хмельницької області. Чоловіка було затримано та доставлено до відділку поліції. Під час допиту той зізнався, що приїхав до райцентру заради наживи. Золоті вироби здав до одного з місцевих ломбардів, а всі викрадені гроші вже встиг витратити.
Подібні протиправні діяння караються позбавленням волі на строк від трьох до шести років. Нині правоохоронці перевіряють чоловіка на причетність до скоєння аналогічних злочинів на території району.
Відділ комунікації ГУНП в Житомирській області

ПІРОТЕХНІКИ ЗНИЩИЛИ СІМДЕСЯТ АРТСНАРЯДІВ
До служби порятунку «101» надійшло повідомлення від працівників Всеукраїнської організації, яка займається пошуками та розкопками загиблих солдатів у Другій світовій війні, про виявлення великої кількості вибухонебезпечних предметів у лісопосадці, поблизу с.Малинівка Малинського району.
Під час обстеження території лісу за населеним пунктом вони натрапили на підозрілі металеві предмети, схожі на вибухонебезпечні, та повідомили про це рятувальників.
По прибуттю до місця знахідки, фахівці ДСНС ідентифікували їх як артилерійські снаряди часів минулих війн, загальною кількістю 70 одиниць різноманітних калібрів.
Група піротехнічних робіт Управління ДСНС Житомирщини вилучила всі вибухонебезпечні предмети із землі та знищила їх у спеціально відведеному місці.
У ДСНС України у Житомирській області

ЦИМИ ДНЯМИ ПРЕДСТАВЛЯТЬ НОВОГО КЕРІВНИКА НАЦПОЛІЦІЇ ЖИТОМИРСЬКОЇ ОБЛАСТІ
У Житомирі, в Головному управлінні Національної поліції в області, відбудеться представлення нового керівника В’ячеслава Печененка з Дніпра. Про це «Житомир.info» повідомила прес-служба головного управління Національної поліції в Житомирській області.
В Інтернеті є інформація про те, що В’ячеслав Печененко — громадянин України, освіта вища, безпартійний, Патрульна служба міліції особливого призначення «Дніпро-1» Головного управління МВС України в Дніпропетровській області, командир полку. Місце проживання: м.Дніпропетровськ. Дата народження — 02.12.1970 р.
На місцевих виборах 2015 року був кандидатом у депутати Дніпропетровської обласної ради від політичної партії «Блок Петра Порошенка «Солідарність».
Житомир.info

У РАЙОНІ ВНАСЛІДОК ДТП ЗАГИНУВ ПІШОХІД
Фатальна дорожньо-транспортна пригода сталась 24 травня, о 04:45, на 215-му км автодороги «Київ — Чоп», поблизу с.Нова Романівка.
За попередніми даними, водій автомобіля «Mitsubishi Pajero», 41-річний громадянин іноземної держави, скоїв наїзд на пішохода, 52-річного жителя Новоград-Волинського району. Внаслідок ДТП пішохід від отриманих тілесних ушкоджень загинув на місці пригоди. Нині у рамках розпочатого кримінального провадження триває з’ясування причин та обставин події.
Відділ комунікації ГУНП в Житомирській області