Дітей попередили про небезпеку на дорозі

Дітей попередили про небезпеку на дорозі

Відповідно до Положення про Національну поліцію, затвердженого постановою Кабінету Міністрів України від 28 жовтня 2015 року №877, доручення Кабінету Міністрів України від 1 березня 2016 року №2571/1/1-16 «Про проведення з 16 по 22 травня 2016 року «Тижня безпеки дорожнього руху», наказу Національної поліції України від 25.04.2016 р. №347 та з метою проведення комплексу заходів щодо зменшення тяжкості наслідків дорожньо-транспортних пригод, працівниками поліції Новоград-Волинського відділу поліції ГУНП в Житомирській області для дітей була проведена профілактична бесіда.
У першу чергу була звернута увага школярів на необхідність чіткого дотримання правил дорожнього руху у повсякденному житті. Дорога — це зона підвищеної небезпеки, тому збереження життя і здоров’я людини залежить, у першу чергу, від неї самої.
Для того, щоб діти знали свої права і обов’язки на дорозі, їм повідомлено багато корисної та цікавої інформації: про правила дорожнього руху; про те, в якому місці можна переходити дорогу, а в якому ні; з якого боку на дорозі обходити автівку чи автобус; також про те, як правильно переходити дорогу за допомогою сигналів світлофора та який одяг краще вдягати вдень чи вночі, якщо доведеться йти по узбіччю дороги (щоб водії добре бачили пішохода).
Відділ комунікації ГУНП в Житомирській області