«Хтось — на море, хтось — у гори, ми — у Кобеляки!»

«Хтось — на море, хтось — у гори, ми — у Кобеляки!»

Цими рядками український гурт «The Вйо» свого часу прославив маленьке містечко на Полтавщині, де, серед іншого, люблять гирьовий спорт і, навіть, отримали можливість проводити чемпіонат України серед юнаків і дівчат віком до 18 років. Участь у змаганнях у складі збірної Житомирської області взяли два вихованці дитячо-юнацької спортивної школи Новоград-Волинської районної ради (тренер — Олександр Дідовець), котрі досягли вагомих здобутків і повернулися додому з нагородами.
Учень Чижівської школи Віталій Колесник (у його віковій групі змагання проводилися з гирями вагою 16 кг) посів перше місце серед школярів, друге місце — у довгому циклі, третє місце — серед юнаків. Віталій виконав поштовх гир 141 раз, ривок гирі — 218 разів, а в довгому циклі, що вважається досить таки складною вправою навіть для дорослих, здійснив 108 поштовхів.
Студент Ярунського технікуму Віктор Сарніцькій в особистому заліку посів два третіх місця, а також допоміг обласній команді фінішувати на другому місці в естафеті (у цій віковій категорії вага гир становила 24 кг). Віктор продемонстрував третій результат у залік чемпіонату, здійснивши 90 поштовхів та 129 разів виконавши ривок гир. Також третє місце у нього — в залік першості серед школярів.
У підсумку, не в останню чергу завдяки допомозі звягельських гирьовиків, збірна Житомирської області стала чотири рази срібним призером: у залік чемпіонату України, у довгому циклі, серед школярів та в турнірі на призи народного цілителя М.А.Касьяна.
Олег БРЮХАНОВ