У Колодянці вшанували весняного Миколу

У Колодянці вшанували весняного Миколу

Хор Свято-Троїцького кафедрального собору є частим гостем урочистих заходів у місті й районіЩороку, 22 травня, Православна церква вшановує пам’ять Миколая Чудотворця, архієпископа Мир Лікійських. У цей день мощі святителя переносили з Лікії до італійського міста Барі. У народі ж цей день називають «весняним Миколою».
Святий Миколай Чудотворець уславив себе перед Богом та людьми своїми добрими вчинками, любов’ю до ближнього, милосердям до знедолених та нужденних, милостинею до жебраків, скромністю та простотою, смиренням та прощенням образ.
Свято-Миколаївський храм УПЦ у селі Колодянка, настоятелем якого є ієрей Богдан, разом із хором Свято-Миколаївського храму та всіма парафіянами також вшановували святителя Миколая Чудотворця. Невеликі розміри храму та старі стіни не завадили тому, що храм був переповнений парафіянами, які щирими молитвами прославляли Бога та Святого Миколая.
Привітати зі святом завітали благочинний Новоград-Волинського району, протоієрей Валентин, протодиякон Олег, хор Свято-Троїцького кафедрального собору та парафіяни з сусідніх сіл.
Церковна община Свято-Миколаївського храму на чолі з Валентиною Кравчук вдячні кожному, хто підтримав їх у це свято, адже саме завдяки всім присутнім храм переповнили доброта, щирість, спокій, легкість та любов до ближнього.
Наталія КОВАЛЬЧУК