Міські учні створили літопис «Герої не вмирають»

Цими днями у малому залі Палацу культури відбулася міська учнівська конференція з патріотичного виховання та презентація літопису «Герої не вмирають». Це — робота міського клубу «Звягель-Патріот» (Т.М.Балаушко), який був створений у листопаді 2015 р. Учнівський патріотичний клуб «Звягель-Патріот» — об’єднання за інтересами дітей, учнів, учителів, батьківської громадськості. Головною метою діяльності клубу є виховання сучасного громадянина-патріота Української держави, підготовка учнівської молоді до виконання ролі активних громадян, формування громадянських навичок і цінностей, необхідних для ефективної участі у житті громади.
На початку заходу учні ЗОШ №3 (керівник О.П.Свистунова) вперше виконали гімн патріотичного клубу (слова В.Ксензук, музика С.Наумова). На конференції були присутні Ю.О.Бондаренко, заступник міського голови, І.В.Сиротюк, головний спеціаліст управління освіти і науки, С.В.Філанчук, завідувач ІМЦ, члени патріотичного клубу, вчителі та учні навчальних закладів міста. Також були запрошені дружини та мами військових, які захищали нашу країну під час проведення антитерористичної операції на Сході України.
Про заходи з патріотичного виховання, які відбулися протягом року в навчальних закладах, розповіла Ольга Ольшанська, голова клубу «Звягель-Патріот», учениця ЗОШ №10.
Із метою вшанування пам’яті військових Новограда-Волинського, які загинули в зоні антитерористичної операції на Сході України, членами патріотичного клубу «Звягель-Патріот», учнями навчальних закладів міста створено літопис «Герої не вмирають», який презентували учні СШ №4.
Дякуємо всім учасникам конференції і віримо, що скоро переможемо. Міський учнівський клуб «Звягель-Патріот» планує продовжувати свою роботу зі збереження історико-культурних традицій народу, знання героїчного минулого та проведення загальноміських заходів із патріотичного виховання.
Т.БАЛАУШКО, методист ІМЦ