Турбота про дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування

Із метою надання підтримки дітям незахищених категорій та створення сприятливих умов для самовизначення і самореалізації в подальшому житті, 25 травня відбулася щорічна зустріч керівництва Житомирської обласної державної адміністрації та обласної ради з дітьми-сиротами та дітьми, позбавленими батьківського піклування, — випускниками загальноосвітніх шкіл області. У 2016 році на Житомирщині отримує атестат про загальну середню освіту 201 дитина-сирота та дитина, позбавлена батьківського піклування, в тому числі 4 — з міста Новограда-Волинського.
У приміщенні Житомирської обласної філармонії імені Святослава Ріхтера зібрались випускники загальноосвітніх закладів області 2015-2016 навчального року, аби почути напутні слові від керівництва обласної державної адміністрації та обласної ради.
Учасниками святкового урочистого дійства були й юні звягельчани з числа дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування, які цьогоріч закінчують Новоград-Волинські загальноосвітні школи.
Із привітальними словами до дітей звернулись голова Житомирської обласної державної адміністрації Сергій Машковський і перший заступник голови обласної ради Володимир Ширма, які побажали випускникам бути гідними громадянами і патріотами своєї держави, вірити в себе і не зупинятися перед труднощами.
Цікаву концертну програму запропонували студенти Житомирського коледжу культури і мистецтв імені Івана Огієнка.
Приємним доповненням до важливої зустрічі стали смачний обід у ресторані швидкого харчування «Час поїсти», солодощі та матеріальна допомога в розмірі 500 гривень кожному випускнику для задоволення навчальних потреб.
С.ШЕВЧУК, завідувачка сектора опіки, піклування та усиновлення служби у справах дітей міської ради