Борцям греко-римського стилю не дають приміщення для спортзалу…

Із проханням поінформувати громаду про прагнення молодої федерації греко-римської боротьби до розвитку і виховання юних талантів та перепони, що постають на цьому шляху, до редакції «Звягеля» звернувся президент федерації греко-римської боротьби міста і району Іван Пилипчук.
Нагадаємо, установчі збори засновників громадської організації «Федерація греко-римської боротьби» відбулися 2 березня цього року. Тоді створення федерації було оформлено документально, обрали керівний та виконавчий склад громадської організації, прийняли статут, визначили мету і завдання діяльності.
Нині ж, за словами Івана Пилипчука, складається така ситуація, що немає порозуміння між керівництвом організації і працівниками у владних кабінетах. На підтвердження цього Іван Іванович надав відповідні ксерокопії.
В одній із них — заяві на ім’я голови Новоград-Волинської районної державної адміністрації В.В.Михнюка від І.І.Пилипчука, президента федерації, підтриманій чотирма депутатами міської ради, — йдеться, зокрема, наступне: «Володимире Володимировичу! Звертаємось до вас із проханням про виділення спортивного залу, що знаходиться у нежитловій будівлі клубу №14 військового містечка №4 за адресою: м.Новоград-Волинський, вул.Єрьоменка, 6, для федерації греко-римської боротьби міста та району. Дане приміщення буде використовуватися федерацією для проведення спортивних занять. До занять будуть залучені діти зі школи-інтернату та прилеглих житлових будинків. Зал відремонтуємо та приведемо в належний стан за власні кошти».
У листі на ім’я начальника управління освіти і науки міської ради О.В.Ільяхової, за підписом голови державної адміністрації В.В.Михнюка, повідомляється: «Новоград-Волинська районна державна адміністрація Житомирської області на ваше клопотання стосовно збільшення орендної площі на 176,92 кв.м у частині нежитлової будівлі клубу №14 військового містечка №4 за адресою: м.Новоград-Волинський, вул.Єрьоменка, 6, повідомляє, що площа даної будівлі, що не знаходиться в оренді, буде використовуватися для здійснення районних завдань. Тому, на жаль, ми не можемо надати згоду на збільшення орендної площі».
Щоб громада міста Новограда-Волинського і району могла самостійно зробити відповідні висновки, газета «Звягель» відправила інформаційний запит у райдержадміністрацію із проханням роз’яснити, які саме районні завдання планується здійснювати у вищевказаному приміщенні — настільки важливіші, аніж організація спортивного дозвілля молоді?
Підготував Олег БРЮХАНОВ