Хроніка 25/2016

ПОЛІЦІЯ ЗАТРИМАЛА СЕРІЙНОГО КРАДІЯ
До поліції звернувся 22-річний житель с.Повчине із заявою про крадіжку його велосипеда вартістю 2 тисячі гривень. За словами заявника, велосипед знаходився у сараї на території його домоволодіння. Зловмисник потрапив туди вночі.
Зі схожою заявою звернувся і 38-річний житель цього ж села. Уночі з подвір’я чоловіка було викрадено мопед вартістю 7,5 тисяч гривень.
У результаті проведених спеціальних заходів, поліцейські встановили, що до кримінальних правопорушень причетний 20-річний житель Рівненської області. Молодик у скоєному зізнався. Йому загрожує від 5 до 8 років позбавлення волі з конфіскацією майна або без такої.
Відділ комунікації ГУНП в Житомирській області

В ОБЛАСТІ З ПОЧАТКУ РОКУ ВТОПИЛИСЯ 10 ЛЮДЕЙ…
Протягом купального сезону 2015 року на водних об’єктах Житомирщини загинуло 33 особи, серед яких — 5 дітей. Із початку поточного року на водних об’єктах області вже загинуло 10 людей, із них — 1 дитина. Купальний сезон триває лише перші тижні, а небезпека загибелі та травмування на воді стає досить актуальною.
— Не заходьте у воду в незнайомому місці, — застерігає начальник Управління ДСНС у Житомирській області Ігор Нікітчук. — Є такий гарний український вислів: «Не знаючи броду, не лізь у воду». Перед тим, як зайти у водойму, перевірте дно. Молодь полюбляє стрибати у воду з берега, гірки, урвища, «тарзанки». Це є грубим порушенням правил безпечної поведінки на воді. Проте ще куди небезпечніше — купатися наодинці. Такий відпочинок може закінчитися бідою, адже за відсутності людей, не буде кому допомогти потопаючому чи хоча б покликати на допомогу.
Купатися дозволяється в спокійну безвітряну погоду при температурі води — не менше +18°С, повітря — не нижче +24°С.
УДСНС у Житомирській області

ПОЛІЦЕЙСЬКІ ОБІКРАЛИ ПОСТРАЖДАЛОГО У ДТП
У середу, 8 червня, слідчим відділом прокуратури Житомирської області повідомлено про підозру двом співробітникам Житомирського відділу поліції ГУНП в Житомирській області у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч.2 ст.185 КК України.
Установлено, що, перебуваючи на місці дорожньо-транспортної пригоди, вони таємно викрали кошти, які належали пасажирові, госпіталізованому до лікарні.
Проведено першочергові слідчі дії, під час яких вилучено викрадені кошти та здобуто інші докази, що підтверджують провину підозрюваних.
Наразі вирішується питання щодо відсторонення працівників поліції від займаних посад та обрання їм запобіжних заходів.
Санкція статті 185 Кримінального кодексу України передбачає покарання у вигляді 5 років позбавлення волі.
За матеріалами прес-служби прокуратури Житомирської області