Відпочинок у дружній родині, або Як «Леся» професійне свято відзначала

Відпочинок у дружній родині, або Як «Леся» професійне свято відзначала

Щороку, у другу неділю червня, вітчизняні працівники легкої промисловості відзначають професійне свято. Колектив ПрАТ «Виробничо-комерційна фірма «Леся»» своє професійне свято провів активно, на природі і в дружній атмосфері. Причому, це — далеко не вперше, адже на підприємстві притримуються курсу на зміцнення корпоративного духу, не словом, а ділом дбають не лише про матеріальний, а й про моральний стан своїх працівників.


Сьогодні «Леся» — це сучасне швейне виробництво, яке систематично займається питаннями оновлення швейного обладнання та впровадження нових технологій. Близько 90% продукції підприємство виготовляє для німецької компанії «Leineweber», решта 10% — для внутрішнього ринку.
Водночас швейна фабрика — це велика родина, яка працює для досягнення єдиного результату — створення якісного та конкурентоспроможного продукту. Саме тому на «Лесі» цінують професіоналів, які творчо і відповідально підходять до своєї роботи.
«Це — краще місце, де я працювала. Я ще такого хорошого ставлення, умов праці і дружнього колективу ніде не зустрічала. Та й керівництво не забуває нас. Немає такого свята, з яким би нас не привітали квітами, преміями чи організацією екскурсій і цікавого дозвілля. Окрім того, керівництво завжди влаштовує нам корпоративи та відпочинок у колі колег», — ділиться враженнями швачка Віра Жигадло.
Ось і цього разу керівництво підприємства зібрало увесь колектив фабрики на природі. Відкривав свято голова наглядової ради Микола Сиченко: «Наша креативна команда відшукала вдалу концепцію і поділила наш колектив на два племені — синіх і жовтих. Однак я сьогодні пов’язав дві хустини, оскільки цей поділ — досить умовний, бо всі ми — це велика професійна родина, яка називається «Леся», і я абсолютно переконаний, що ми поділені лише на період сьогоднішньої гри. Останні роки ми збиралися на території фабрики, але час рухається вперед, і потрібно запроваджувати нові традиції, тому сьогодні всі, хто хоче відпочити від роботи, якихось щоденних клопотів і зануритись у світ «первісних людей», — прошу відпочивайте, насолоджуйтеся природою, свіжим повітрям, беріть участь у конкурсах і не забувайте, що ми приїхали на активний відпочинок. Зі святом, колеги!»
Отож, усім роздавали хустинки синього та жовтого кольору, які поділяли на дві команди-племена. Плем’я з жовтими хустинками отримало назву «Дика Леся», вождем якого стала Валентина Тростенюк, головний бухгалтер, а з синіми — «Зірке око» на чолі з Іриною Щербаковою, начальником швацького потоку №1. Різноманіттям конкурсів забезпечили організатори та ведучі свята — Діна Ярош, менеджер зі збуту, та Ірина Безпрозванна, юрисконсульт, які були переодягнені в сукні того періоду.
Святкова програма передбачала колективні танці й співи, інтелектуальний конкурс «Чи вірите ви, що…», імпровізацію в малюванні портрета «Намалюй вождя» та багато інших цікавинок. Кожен охочий отримав змогу продемонструвати свої артистичні здібності, свій погляд на створення краси і вплив на моду — особливо у конкурсі «Вбрання своїми руками», коли потрібно було з вигадкою і швидко одягнути модель. Імпровізовані сукні та дефіле моделей засвідчили винахідливість команд та їхню здатність долати труднощі. Водночас під час розважальної програми бралися до уваги й інші таланти: приготування обіду, збирання ягід тощо.
Словом, енергійні танці, музика, цікаві конкурси, спалахи фотоапаратів, дзвінкий сміх і хороший настрій стали невід’ємними супутниками цьогорічного професійного свята колективу «Лесі».
Враженнями поділилась Анжеліка Гасай, майстер потоку: «Я працюю на фабриці вже 19 років і безмежно люблю свою роботу. Це — і колектив, і керівництво, і ставлення, і, власне, умови праці. Сьогодні нам організували справжнє свято, і це вражає. Дуже весело. Приємно, коли про тебе дбають».
Конкурсно-розважальна програма закінчилася фінальним танцем, коли всі знову взялись за руки і показали, що вони — єдині. «Мені дуже сподобався спільний дух і колективізм у всіх конкурсах. Ви справді довели, що ми — одна велика професійна родина і, повірте, що в цьому — наша сила. Одна команда перемагала в одних конкурсах, друга — в інших, але головна наша перемога — це дружба, бадьорість, гарний настрій і те, що ми разом. Тільки так ми зможемо рухатися вперед, підкорювати нові вершини і розвиватись. Я пишаюсь усіма вами!» — підкреслив Микола Сиченко і запросив усіх присутніх на фуршет у родинному колі.
«Леся» — швейна фабрика, що працює за сучасними технологіями з дотриманням високих європейських стандартів якості, з ефективним управлінням та якісним обслуговуванням. Підприємство ні дня не стоїть на місці й, відповідно до сучасних вимог, постійно вдосконалюється. Тож, процвітання вам, впевнених кроків уперед і досягнення нових високих цілей!
Наталія КОВАЛЬЧУК